Som jag skrev för några månader sedan så har jag ju förbeställt, eller åtminstone visat förhandsintresse, för två kommande elbilar; Ford Mach-E och Skoda Enyaq. Tanken var att Skodan skulle beställas skarpt nu i maj för leverans tidigt 2021 men i förra veckan så kom ett e-postbrev som förklarade att på grund av Covid-virusets härjningar så försenas allt så beställning skall ske ”i början av hösten” istället. Förhoppningsvis. Leveransen har förlagts till ”första kvartalet” 2021 istället för som tidigare i början av året. Ingen big deal breaker men ändå lite frustrerande. Utöver detta, som om det inte var nog tråkiga nyheter, så fanns det fler tråkigheter i mailet. För det första så verkar släpvagnsvikten ha sänkts till 1200kg, vilket i sak inte drabbar mig om jag skall dra min släpvagn, som är en 1000kgs-vagn, men som inverkar om man skall dra andra större ekipage. Väldigt många vagnar som är 1250kg och skulle jag mot förmodan dra någon hästfinka i framtiden så brukar de vara 1350kg+. En försämring med andra ord, men fortfarande ingen deal breaker. Vad som däremot potentiellt kommer vara en deal breaker var designen på bilen som de visade upp. I förbeställningen så har de ju visat upp konceptbilen Vision iV och det är utifrån den som jag gjort min beställning. Gillar det utseendet helskarpt och som en vän påpekade så för den tankarna till designen hos Lamborghini Urus, om än i mindre skala. Inte så konstigt kanske då båda märkena ingår i VW-koncernen. Men, och det är ett STORT MEN, vad de nu visat upp är något heeelt annat. Ja, jag är medveten om att bilen är maskerad men det går liksom inte att undvika att tycka att den ser betydligt mer….ja, alldaglig och generisk ut. Tråkigare helt enkelt. Pratade dock med min vän som jag nämnde ovan, vilket också råkar jobba inom VW-koncernen, och han säger att det ryktas om två modeller; en mer traditionell SUV och en Coupé-modell. Låt oss hoppas att så är fallet för det är verkligen Coupé-modellen jag är ute efter. Men vi får se vad som visas upp i höst. Så, vad tycker ni? Jämför nedan och säg själva vilken som är snyggast och om ni inte tolkar den maskerade bilen på de vå sista bilderna som mycket tråkigare i designen? Lite besviken är jag nog allt och valet lutar faktiskt mer mot Forden nu, även om jag inte är superförtjust i den designen heller. Men den ser då ut att bli mer egen än det som syns nedan i alla fall. Får nog börja spara till Lamborghinin tror jag…

Lamborghini Urus är enorm - Bytbil.com ?
Lamborghini Urus
Lamborghini Urus är enorm - Bytbil.com ?
Lamborghini Urus
SKODA ENYAQ.jpg
Skoda Vision iV
Skoda Vision iV
Skoda Enyaq
Skoda Enyaq