Även om jag inte hade med en av våra absolut bästa svenska akter på 10-i-topp-listan över de bästa hårdrockslåtarna så går det inte att sticka under stolen med att jag verkligen gillar dem och att de släppt ifrån sig en hel drös med underbara alster. Vilka jag pratar om? Givetvis våra svenska rockkungar Europe, som verkar åldras som ett fint årgångsvin som bara blir bättre och bättre med åren. De släpper för tillfället en ny Coronakarantänsvideo varje fredag på sin Youtube-kanal, något de valt att kalla Exclusive Lockdown Session. Ett trevligt tilltag tycker undertecknad där de spelar en låt från sin repertoar hemifrån sina respektive bostäder (eller vars de nu är). Skoj, skoj! Spana in om du inte gjort det redan!

Faktum är att jag numera faktiskt gillar tilltagen när de spelar live och/eller om möjligt hyfsat akustiskt bäst. När jag för första gången för ett par år sedan såg dem live på Storsjöyran så slogs jag både av hur hårt de lät och hur bra de faktiskt ÄR live. Magiskt bra! För att inte tala om när Joey och John besökte Musikhjälpen för några år sedan och spelade en helt underbart bra versioner av Open Your Heart (som du hittar i Yran-inlägget ovan) och A Drink and a Smile. Sedan så är ju deras album Almost Unplugged, där de spelar både sina egna låtar och låtar de inspirerats av, kanske en av deras bästa skivor. Hade verkligen velat se den live-spelning de gjorde på Nalen när de spelade in skivan. Deras version av UFO:s Love to Love är bara suveränt braig. Precis just så braig att jag låtit den utgöra titeln till ett av kapitlen i Crossroads-inläggen.

Så varför skriver jag då detta? Jo, förutom att posta karantänvideos så postade de för ett halvår sedan en version av Walk the Earth, en låt som jag placerade som nummer 9 på min tio-i-topp över deras alster, som är helt….ja, i brist på bättre ord; magisk! Det är en akustisk version som även denna är framförd i karantän med tvisten denna gång att den är för att hjälpa till att samla in pengar till kampen mot just Coronaviruset. Bra initiativ med andra ord! Versionen, som endast är med Joey och Mic, är precis så dör bra som jag tycker att de är nu för tiden. Så, om du missat denna så råder jag dig att lyssna och njuta!