Som Vasquez så coolt uttrycker det i Aliens. Varför jag skriver om det? Tja, utöver de fantastiska nyheterna gällande Star Wars och MCU i veckan, vilket jag skrivit om i de två senaste inläggen, så kom det ju faktiskt fler underbara nyheter från Disney’s investerardag. Faktum är om det ändå inte var ÄNNU bättre nyheter? Well, svårt att differentiera den ena som bättre än den andra. Vilka nyheter är det då jag yrar på om?

Den första nyheten antydde jag redan i föregående inlägg och det gällde den nya Indiana Jones-filmen, den femte i ordningen, som snart kommer börja spelas in och som kommer att avsluta den franchisen. Hur sjukt skoj är inte det? Indy är verkligen en favorit hos undertecknad och jag gillar faktiskt alla filmer i serien – ja, även den senaste. Enda lilla orosmolnet på himlen är väl det faktum att Harrison Ford faktiskt är född 1942 och har nått den distinkta åldern av 78 år vid det här laget. Visst är han fräsch för sin ålder men med tanke på hur fysiskt krävande rollen brukar vara så är det med en liten oro som jag trots allt ser fram emot mannen med piskan i ett nytt äventyr igen.

Även den andra nyheten antydde jag i föregående inlägg och gällde den ryktade TV-serien om Willow, något jag skrev om för ett och halvt år sedan. Den är nu bekräftad och den kommer att vara en uppföljare till filmen från 1988 med Warwick Davis åter i huvudrollen. Hur fantastiskt låter inte det, så säg? Får vi även se Joanne Whalley, som gjorde en stabil insats i tredje säsongen av Daredevil, och Val Kilmer tillbaka i sina respektive roller så vore det ju mer än fantastiskt. Kilmers hälsoproblem på senare år är ett orosmoln, men då han ryktas vara med i uppföljaren till Top Gun, så ger det ju hopp om att få återse en av de coolaste fantasy-karaktärerna någonsin i form av Madmartigan. Med en serie baserad på Wheel of Time, en på Lord of the Rings (båda hos Amazon) och nu en serie baserad på Willow bekräftad, så är mitt fantasyhjärta fylld av glädje. Magiskt, om ni ursäktar uttrycket.

Frågan är dock om inte den sista nyheten är den som fick mitt hjärta att göra mest extra frivolter och den som knyter an till inledningen av, och titeln på, detta inlägg? FX/Hulu, som ägs av Disney, meddelade nämligen att man fast-trackat en helt ny Alien-serie som skall vara en slags hybrid av de två första filmerna, Alien från 1979 och Aliens från 1986. Enda orosmolnet här för egen del är att de försöker få väldens mest ojämna regissör, Ridley Scott, ombord som exekutiv producent. Jaja, jag vet att hans första film, och då främst hans Director’s Cut version, är riktigt, riktigt bra, men det har alltid varit Aliens och James Cameron som varit den främsta i min bok. Jag hade därför hellre sett Cameron i exekutiv producent-stolen, som ni förstår. Men oavsett så är det här en nyhet som gör att jag har problem att hålla vätskorna i styr. Vi kommer få en TV-serie baserad på Alien! Smaka på den. Fuckin’ freaken fenomenal!!!

Indiana Jones 5 is in Pre-Production, Set to Shoot in Spring 2021
Willow Disney+ Series Gets a 2022 Release Date
Disney Announces 'Alien' Television Series for FX on Hulu; Will Be Set on  Earth! - Bloody Disgusting