Efter att ha sett Disneys nya live-version av Mulan, vilket jag skrev om häromdagen, så tänkte jag att det var dags att även se deras animerade ”original” från 1998 och jag gillade det jag såg. Faktiskt. Filmen har väl egentligen ett ganska så gott rykte med 7,6 i betyg på IMDb och 85-86% på Rotten Tomatoes. Det folk brukar klaga på är draken Mushu med röst av Eddie Murphy, men jag gillade faktiskt karaktären. Den var verkligen den komiska relief som filmen behöver och är i mina ögon faktiskt det bästa med filmen. Att säga att filmen är i samma nivå som Aladdin eller Beauty & the Beast vore att överdriva å det grövsta men jag gillade den. Historien är ju i stort densamma i denna version och live-versionen med diverse nödvändiga ändringar då, som exempelvis uteslutandet av draken i live-versionen. Har du inte sett Mulan så gör det. En stabil film som jag på intet vis tycker är överlägsen live-versionen utan håller samma kvalitet men med andra fördelar och för den delen nackdelar.

Betyg: 3 drakar av 5 möjliga