När jag för ett tag sedan, eller ett bra tag sedan om vi skall vara ärlig, skrev om den kommande TV-serien Willow och hur jag önskade att vi skulle få återse Val Kilmer i rollen som Madmartigan så var det med en viss oro. En oro som visade sig vara välgrundad, verkar det som. Det är inte utan en tår i ögat som man ser trailern till Kilmers egna dokumentär om sig själv, enkelt betitlad ”Val”, där han beskriver sin resa och sin sjukdom. Man känner en sorg och en… ja, jag vet inte riktigt, men det gör mig ledsen att se hur hårt sjukdomen drabbat en skådespelare som jag gillat i det mesta han gjort. Har gillat honom från att han var okej i The Saint och när han axlade manteln som Batman, till strålande i The Doors och Heat, till fantastisk i Kiss Kiss Bang Bang och Top Secret, till helt, helt underbar som Doc Holiday i underskattade Tombstone. Men det är i rollen som den svärdsvingande fantasy-hjälten Madmartigan som jag för alltid kommer att förknippa honom med. En bland de coolaste karaktärerna någonsin i en film! Vilket är orsaken till att det är en film jag sett så sjukt många gånger, kanske till och med fler än Top Gun, och i stort så är det ju han som gör filmen. Enligt mig då. Hela sekvensen på värdshuset och den efterföljande jaktscenen med vagnen är helt fenomenalt bra. Det gillar jag skarpt! Så det är verkligen med sorg i hjärtat jag ser fram emot att se hela dokumentären om Val när den släpps den 6 augusti på Amazon Prime. Jag hoppas innerligt att det är bättre med honom än vad trailern visar för det är han värd. Så enormt underskattad skådespelare som jag verkligen önskar ett bättre öde.