En ny Maiden-låt släpptes häromdagen, vilket jag på något sett hade missat att den skulle göra, men som tur är så har jag vänner som är så pass snälla att de skickar en notifiering till en. Vilket jag tackar innerligt för. Nya Maiden-alster är alltid välkommet!

Titeln på låten har ett välbekant namn här i bloggen då jag ägnat 15 specifika inlägg till företeelsen plus att det utgör en av vägarna (väg 3) i alla mina Crossroads-inlägg. Om ni inte riktigt minns vad dess betydelse är så kommer det från Bibeln och närmare bestämt det Gamla Testamentet, där Babylons kung inte kunde se den varning om att hans kungarike räknats ut av Gud och att Gud skulle avsluta det, som var skriven på hans palatsvägg. Ingen dålig moralkaka med andra ord!

”A tide of change is coming and that is what you fear
The earthquake is a-coming, but you don’t want to hear
You’re just too blind to see”

Första veckan på semestern har avklarats och den har varit både ris och ros, om vi säger så. Vi börjar med rosen som var en trevlig första helg med varmt och skönt väder, trevligt umgänge, småutflykter hemma omkring och mysiga utomhusmåltider. Trevligt med andra ord. Detta följdes upp med en del träning i början på veckan innan onsdagen och torsdagen gick i arbetets tecken då jag hjälpte till i ombyggnationen av några vänners hus. Två låååånga dagar med snickrande, men det var både kul att kunna hjälpa till och samtidigt lite kul att göra något helt annorlunda mot vad jag brukar göra både på jobbet och på fritiden. Sedan så har den här helgen igen gått i tecknen gällande trevligt umgänge och småpillande med olika saker. Så, vad var då risen? Jo, det är väl här som titeln på detta inlägget och kopplingen till dess betydelse kommer in då det under fredagen som jag gick på semester kom två på varandra dåliga nyheter vilket gjorde inledningen på semestern rätt så jäkla kass faktiskt. För att vara helt ärlig så förstörde nog en av nyheterna semestern totalt då den inte riktigt går att släppa utan ligger och gror i bakgrunden hela tiden. Att förändringarna i båda fallen skulle komma, det visste jag, och jag borde nog ha kunnat förutse utkomsten i båda fallen. Men har nog som låttexten ovan antytt inte velat höra och varit för blind för att se tecknen, kanske utav rädsla för att det skulle bli precis så som det nu blivit. Som ni förstår så gillar jag ju ingen av nyheterna men specifikt den ena skaver lite mer än den andra. Mycket mer. Både tidpunkten när den nyheten levererades, hur den levererades och vad den nyheten innebär var på alla sätt helt urusla faktiskt. Enormt otaktiskt och dåligt hanterat! Har dock lovat mig själv att inte agera på min första instinkt utan att ta semestern och fundera på vad jag vill göra härnäst. Ta mer avvägda beslut och inte känslomässiga, med andra ord. Vad det blir vet jag inte riktigt än, men lovar att återkomma gällande det hela.

”Have you seen the writing on the wall?
Have you seen that writing?
Can you see the riders on the storm?
Can you see them riding?
Can you see them riding?
Riding next to you”

Ibland så behövs det ju en knuff, en oväntad yttre händelse eller att en situation uppstår som gör att man kanske inte direkt tvingas, men dock känner att man nått vägs ände och därigenom gör det man kanske borde gjort för länge sedan. Kanske har vi nått dit nu? Eller egentligen kanske vi nått dit för länge sedan? Kanske har skrivelsen på väggen funnits där ett bra tag, men jag har vägrat att se den bara för att jag tyckt saker varit bra? Kanske. Oavsett så vet jag att allt ligger i mina egna händer gällande vad jag gör utifrån dessa nyheter.