För många, många år sedan skrev jag ett inlägg med titeln Väntans tider… och där beskrev jag den långa väntan på James Camerons då nya film med namnet Avatar. Cameron hade då varit borta från den vita duken i nästan 12 år och jag förutspådde där och då att den nya filmen skulle bli årets film, vilket vi väl såhär i efterhand kan konstatera var det årets största underdrift då Avatar fortfarande efter alla dessa år är den mest inkomstbringande filmen genom tiderna – hur sjukt är inte det! Nu så har 13 år förflutit och det är dags för Cameron att återigen göra comeback på vita duken och det med uppföljaren Avatar: The Way of Water. Eller faktiskt så är det ”bara” den första uppföljaren då det skall komma tre till efter denna! Säga vad man vill, man han går verkligen all in Cameron. Den första filmens dragplåster var ju 3D-tekniken som blev en fluga i några år och även om jag inte gillade den så gillade jag Avatar hyfsat bra. Ingen favorit och minns faktiskt inte när jag såg den sist, men jag tycker definitivt att det är en bra film. Det även fast den fått utstå lite kritik för att vara Pocahontas i ny skrud. Men det störde aldrig mig och med tanke på att Cameron nog är en av mina absoluta favoritregissörer med The Abyss, Terminator, T2, True Lies, Titanic och min absoluta favorit Aliens under sitt bälte så kan nog inte detta bli annat än årets film, eller vad tror ni? Det ryktas också om att det skall komma någon ny banbrytande 3D-teknik där man inte skall behöva glasögon, vilket är intressant. Kanske. Oavsett så får vi svaret i December i år.