När jag började att skriva om detta projekt i början på maj så var väl tanken att jag skulle skriva lite mer frekvent om de åtgärder och fix som utförts på min Mazda B2600, men så blev inte fallet. De anmärkningar som erhölls på besiktningen under fjolåret har sakta men säkert betats av under sommaren (inte i maj som antyddes i förra inlägget) och i slutet av augusti så var den så äntligen färdig för en ny besiktning. Sagt och gjort så åkte jag till Ström och prövade lyckan men den ville inte gå igenom på tomgångs respektive förhöjd CO2 denna gång heller. De andra punkterna gick bara bra. Efter lite konsultation med en vän så beställdes en ny katalysator som byttes ut och igår var det så dags för ombesiktning men även denna gång så blev den underkänd pga förhöjd CO2 – tomgångs diton blev dock godkänd. Rådet blev att byta ut lambdasonden och försöka igen men där och då fick måttet vara rågat. Då jag egentligen inte direkt har någon användning av bilen eller för den delen inte känner för att lägga mer energi på den så kastade jag ut den vid lunchtid på blocket.se till försäljning. Gensvaret om direkt och en hel drös med människor hörde av sig för att visa sitt intresse, för att vara nyfikna och för att kasta in ett par skambud. Även ett seriöst förslag till byte erhölls mot en bil som jag faktiskt hade kunnat tänka mig att byta emot. Det behövdes dock inte då det kom en hugande spekulant som åkt 25 mil enkel väg för att titta på den nu ikväll. Efter att han fått fritt spelrum tillsammans med sin kompanjon för att skärskåda den så såldes den så vidare och är nu någon annans bekymmer. Skönt på sitt sätt att ha sålt iväg den så jag istället kan fokusera på att införskaffa mig en vinterbil, men mer om det i kommande inlägg. Med detta så tar vi och avslutar detta projekt, tycker ni inte? Visste att ni skulle hålla med mig! 🙂

Projekt I – ??? (Tidigare Projekt #10 & A)
Projekt II – Winter’s Heart (Tidigare Projekt #4 – del 1del 2del 3del 4del 5AVSLUTAD!
Projekt III – Fit For the Future (Tidigare Projekt #11 ”No Pain, No Gain” & H – del 1del 2del 3del 4del 5)
Projekt IV – Easy Livin’ (Tidigare Projekt #14 ”A Room With a View” – del 1del 2 & D – del 3)
Projekt V – A Leap of Faith (Tidigare Projekt #18 & G – del 1del 2del 3del 4del 5del 6del 7del 8del 9del 10del 11del 12del 13del 14del 15, del 16AVSLUTAD!
Projekt VI – Retro (Tidigare Projekt #16 & F – del 1del 2del 3del 4)
Projekt VII – Pickup (del 1, del 2) AVSLUTAD!