Titeln, eller benämningen, som jag använder till dessa inlägg är precis så som du gissat (eller hur?) taget från den eminenta Jackie Chan filmen med samma namn. Anledningen till att jag valt att skapa en serie blogginlägg som belyser detta är för att försöka få ned på pränt vem jag är som person. Det här är inte någon existentiell personlighetskris utan mer ett ärligt försök att bena ut vad jag tycker i olika frågor, vad jag står för, mina värderingar och vad jag har för drivkrafter. Är de desamma som det jag visar utåt eller visar jag omedvetet upp en mask? Att känna sig själv och komma till insikt med vem man är och hur man agerar i olika situationer är fundamentalt för att lyckas med olika förehavanden och projekt. Därav dessa blogginlägg.

Chiromancy, eller Kiromanti på svenska, är konsten att spå i händer och är en av de äldsta spåteknikerna. Även om vissa skiljer på lite olika tekniker inom konsten så går det i stort ut på att via linjer, berg och former på hand och fingrar kunna se en persons framtid och öde samt personlighet och karaktär. Om jag tror på det här? Nja, egentligen inte. Eller vi kan väl säga så här; är relativt skeptisk till om det kan anses vara en konst eller inte. Men det kan ju inte skada att ta upp det ändå. Menar vad är det värsta som kan hända? Inte mycket alls! Kan ju bli värre än att det inte stämmer, tänker jag…

  1. Livslinjen (svart på bilden nedan) påvisar en oflexibel natur där min seriösa framtoning gör livet svårt ibland. På grund av att jag inte tagit tag i dem direkt så kan problem ibland orsaka..ja, problem senare. Här kan en attitydändring hjälpa. Jag har större sannolikhet till ett liv med god hälsa och jag har en stark vilja. Min kropp kommer påvisa bättre motstånd i tider med dålig hälsa. Jag är mer begåvad än muskulös och det fanns vissa begränsningar för mig under min barndom i skolan/hemma. Jag kommer troligen att leva ett komfortabelt liv med färre motgångar och fler medgångar.
  2. Huvudlinjen (röd på bilden nedan) tyder på att jag är obeslutsam och att mitt sinne skiftar mellan fantasi och att vara praktisk. Istället för att resonera för mycket borde jag förlita mig på min intuition. Jag är en känslig person som närmar mig nya saker med försiktighet och även om jag är kapabel så saknar jag självförtroende. Jag tenderar att undervärdera mina färdigheter och talanger. Jag kan komma att möta perioder av sjukdom i mitt liv.
  3. Min hjärtlinje (lila på bilden nedan) tyder på att jag har en lugn natur men att jag tänker för djupt i frågan om romantik. Jag gillar inte att visa känslor publikt och jag kan försaka allt för den jag bryr mig om. Jag håller en bra balans mellan att vara självisk och osjälvisk i ett förhållande och jag är emotionell i kärlek. Jag kommer att ha några tråkiga inslag av besvikelse i mitt kärleksliv, kommer vara kall och mindre passionerad samtidigt som jag är kalkylerande i alla frågor rörande kärlek. Mitt huvud regerar över mitt hjärta.
  4. Ödeslinjen (vit på bilden nedan) indikerar att jag kan komma att tjäna pengar fram till 55-58 års ålder, vilket troligen menas att jag kommer att jobba inom ett regeringsrelaterat område. Det indikerar också att jag kommer att behöva möta många misslyckanden i mitt kärleksliv men att jag kommer att hitta den person som kommer att stanna hos mig för evigt. Jag är också väldigt rättvis gällande beslutstagande och därför söker människor mina råd. Jag kommer troligen inte att möta några finansiella problem men att spara för mycket leder ingen vart heller. Res med familjen och upplev nya saker.
  5. Berömmelselinjen (gul på bilden nedan) visar att jag arbetar hårt och är ambitiös. Jag har höga förhoppningar för mig själv och ser till att jag uppnår alla av dem. Jag låter inget komma emellan succé och mig själv. Jag har fina litterära färdigheter och jag kommer troligen att göra min passion till min profession. Troligen kommer jag att starta mitt eget förlag. Allt som jag ger mig in i kan bli en succé så tänk därför igenom innan tar beslut. Jag är kaptenen i mitt eget liv och har kontroll över allt som sker runt omkring mig.
  6. Enligt äktenskapslinjen (magenta på bilden nedan) så skall jag ha ett lyckligt äktenskap där det kommer vara mycket kärlek mellan mig och min livspartner. Jag kommer att vara involverad i seriösa förhållanden innan giftermål där jag kommer överväga att gifta mig. Jag kommer dock inte att gifta mig tidigt i livet.
  7. Slutligen så antyder reselinjerna (cyan på bilden nedan) att jag mest troligt gör små resor till närliggande länder eller platser. Jag är inget resefreak och skulle älska att sitta vid eldstaden och dricka kaffe samt läsa min favorittidning.

Det finns en linje till, eller finns väl fler, men en som jag inte har, nämligen hälsolinjen. Att inte ha någon hälsolinje i handen är ett gott tecken då det betyder att du är frisk och inte har några hälsoproblem.

There you have it. Sådan är jag och så blir mitt liv och min framtid. Ja, i alla fall enligt min handflata, om man nu kan lita på den. Återstår att se, om vi säger som så. Lite upp till bevis, skulle jag vilja säga.

Tidigare inlägg:
#1 DISC
#2 Personality & Psychology
#3 Chinese Zodiak
#4 Self Awarness
#5 Chiromancy