Att jag inte är något superstort fan av VW-koncernen är inte direkt någon överraskning för de som känner mig. Visst, jag har väl alltid varit svag för den gamla hederliga Bubblan, som jag ägt några stycken, och jag skulle väl inte direkt ha något emot en Porsche 911, helst då en Singer-modifierad. Även en Lamborghini, som jag ju provkörde Huracán-modellen av för ett tag sedan, eller en Bugatti skulle väl gå an ifall de kastade dem efter mig, men i övrigt så är jag relativt kallsinnig. Eller har varit i alla fall. Att de ertappades med dieselgate-skandalen har verkligen gjort dem till ett fuskföretag i mina ögon plus att jag alltid tyckt att Audi varit relativt överskattade i jämförelse med BMW och Mercedes. Även gentemot Volvo faktiskt. Men jag har väl svårt att förneka att de faktiskt hittat rätt i designen på sina bilar i nuläget och att både Skoda, Seat, VW och inte minst Audi faktiskt levererar väldigt mycket bil för pengarna. Sedan att de numera samarbetar med Ford gällande pickup-bilar och transport-bilar talar ju bara till deras fördel. Tycker ni inte? Jag tycker det i alla fall i så pass stor grad att jag ju förbeställt en Skoda för tusan! Hade jag aldrig trott för två år sedan! Men det är som de säger; man får alltid äta upp sina ord när man uttrycker något alldeles för starkt. Så har det varit fler gånger än en i livet för undertecknad. Men jag är inte sämre karl än jag erkänner det! Jag hoppas och tror att de gjort bot och bättring i sitt fuskande. Vill tro det åtminstone. Att de lärt sig sin läxa. Hur som helst, för något år sedan så visade man upp konceptet VW Tarok, som även om det inte är ett samarbete med just Ford, är en intressant liten pickup. Man kategoriserar den som en ”entry-level” och den skall nu lanseras i Sydamerika, där den också tillverkas. Jag gillar utseendet skarpt och skulle faktiskt vilja ha en ifall de kommer hit till Europa, trots något klena motoralternativ. Bästa hade ju varit om de elektrifierade den och lanserade den här. Jag skulle handla direkt! Har nog blivit mer påverkad än jag trott av att köra Amarok på sistone 🙂

Image result for VW Tarok
Image result for VW Tarok