Jag har ju inte direkt skrivit så mycket om Coronaviruset och dess framfart i världen här i bloggen tidigare, mest för att det skrivs och rapporteras om den i nog hög utsträckning i all annan media, men nu så händer det. Varför då, undrar ni nog? Jo, till helgen, nämligen bestämt på lördag, så skulle den andra av de inplanerade konserterna som jag skall bevista i år ha gått av stapeln. Men som alla förstår så ställer ju viruset och de restriktioner som staten infört (rätteligen om ni frågar mig) sina käppar i hjulet för genomförandet och arrangören har följaktligen valt att skjuta spelningen på framtiden. När den kommer genomföras istället återstår att se men liiiite tråkigt är det ju att inte få se de gamla rockrävarna….ja, rocka loss på Folkets Hus i vinterstaden. Men den som väntar på något gott, brukar det ju så fint heta. Nu hoppas vi på att den ljusning i virussmitningen som Folkhälsomyndigheten försiktigt la fram idag verkligen är sann och att vi snart får återgå till livet som vanligt, även om försiktigheten och karantänen i sig är lite trevlig. Vill ju dock inte att spelningarna med Maiden och Avantasia skall ställas in med. Hemska tanke!

Hur än det blir med det så får vi väl hålla till godo med denna legendariska Nazareth-spelning i Österrikisk TV det fantastiska året 1975 så länge. 6 av suveräna alster, inklusive några av deras bästa, rivs av i en fin spelning med bra ljud. Har egentligen lite svårt att förstå varför Nazareth inte omnämns oftare som grunden till dagens hårdrock tillsammans med Black Sabbath, Led Zeppelin och Deep Purple – så bra var de ju! Oförtjänt bortglömda!

Tidigare inlägg:
Konsert #1 av 4: Tate
Konserter