Att jag alltid varit, mer eller mindre, fascinerad av det övernaturliga när det kommer till berättelser, råder det nog inga tvivel om. Vilke tdu nog vet vid det här laget om du läser denna nonsensblogg. Mestadels så läser jag ju klassisk fantasy, jag gillade serietidningar om superhjältar i min uppväxt och jag har alltid fascinerats av filmer och TV-spel som har det där lite oförklarliga och/eller sagoliknande över sig. Det här står väldigt mycket i kontrast till hur jag lever mitt normala (om nu något sådant finns?) liv där jag paradoxalt nog allt som oftast är väldigt skeptiskt till allt sånt här. Alltså att det existerar i verkligheten. Går ju liksom stick i stäv med min ingenjörsbakgrund, vilket jag tog upp i ett av Clear Truth-inläggen. Oavsett så har jag alltid gillat berättelser där det funnits någon större kraft, ondska eller liknande, bakom allt som händer och gärna berättelser där man inte riktigt får veta vad denna större kraft är. Där man får fantisera ihop vad det är själv. Ursprunget till denna typ av historier stavas nog, utan att det behöver debatteras nämnvärt, H.P Lovecraft (+ möjligen Edgar Allan Poe) och hans Cthulhu Mythos. Första gången jag kom i kontakt med denna mytologi var faktiskt genom rollspelet baserat på, och tillika med namnet efter, hans Call of Cthulhu. Efter det så har jag ju insett hur före sin tid han var och hur mycket andra författare och skapare har lånat från honom (och Poe). Men om det är bra och fulländat redan från början, varför förstöra ett vinnande koncept? Bland det bästa jag upplevt som lånat friskt från hans mytologi är utan tvekan TV-spelet som innehar första platsen på min topplista; Eternal Darkness: Sanity´s Requim. Fantastiskt spel som man kunde hoppas får en uppföljare (försök har gjorts i form av Shadow of the Eternals) eller en remake. Hur än det är med det har HBO haft den goda smaken att filmatisera Matt Ruffs roman Lovecraft Country, vilket utforskar samspelet mellan just H.P. Lovecrafts mytologi och rasismen i USA. Jag har inte läst boken men jag gillar definitivt det jag ser i trailern för serien. Ser riktigt, riktigt bra ut och kan nästan inte vänta till den 16 augusti när det hela släpps lös på streaming plattformen. Framförallt så gillar jag stämningen som målas upp i Sneak Peeken. Hur tycker du det ser ut?