När den första säsongen av The Mandalorian släpptes på Disney+ så var jag rejält hypad och efter att ha sett de första två avsnitten så var jag helt såld, vilket jag skrev om här. Men när vi knöt ihop säcken för hela säsongen och gett mig själv lite tid att smälta mina intryck så var det med en osedvanligt nykter besvikelse som jag gav säsongen betyget 2,5 av 5. Ojämn i kvalitet och för korta avsnitt var väl den allmänna sammanfattningen. Första 3 avsnitten var helt fantastiskt bra, förutom längden då, och kan vara bland det bästa jag sett inledningsmässigt i en serie. Men sedan kom ju djupdykningen. Fjärde avsnittet var horribelt dåligt på ett Xena Krigarprinsessan-vis och kan vara bland det sämsta jag sett hos en storserie som dessutom skall vara den dyraste som gjorts. Avsnitt 5 och 6 var acceptabla, knappt, och sedan skedde en viss uppryckning inför de två avslutande avsnitten som gjorde att det ändå slutade på en relativt hög nivå och gav mersmak inför fortsättningen.

En fortsättning som nu är i antågande i och med andra säsongen. Om första säsongen kom undan med hedern i behåll så finns det definitivt förväntningar på att hela den andra säsongen skall leverera en betydligt jämnare upplevelse. Om de bara ser till så samtliga avsnitt är i klass med de tre första i säsong ett så kommer detta att bli magnifikt. Hoppas, hoppas! Den 30:e denna månad smäller det på Disney+ som äntligen(!) har lanserats här i Sverige. Vad tror ni? Skriver andra säsongen TV-historia och höjs till skyarna eller skriver den sin egna dödsruna?