Jag har ju vid flertalet tillfällen tidigare (här, här och här) skrivit om Disneys och LucasFilms första live Star Wars-serie dedikerad till Disneys streaming-tjänst Disney+. Samtliga delar i Säsong 1 finns sedan en tid tillbaka släppta på streamingtjänsten Disney+ som lanseras här i norden i sommar. Dock kom den ju redan i november ifjol på andra sidan Atlanten och med lite trixande så kan man via VPN-tunnel och att registrera sig i USA komma åt utbudet. Vilket undertecknad gjorde på lanseringsdagen. Något annat hade ni väl egentligen inte väntat er, eller hur? Nä, tänkte väl det!

Så hur var första säsongen då?

Well, den var lite ojämn sett över alla 8 delar och jag kan tycka att avsnitten i sig själva hade kunnat vara lite längre – åtminstone en sisådär 10 minuter. Har nu hunnit gå ett par månader och har hunnit smälta intrycken lite grann och det började helt fantastisk bra i de 3 första avsnitten. Kan vara bland det bästa jag sett inledningsmässigt i en serie. Magiskt! Men sedan störtdök det helt utan förvarning. Del 4 var den i mitt tycke absolut sämsta delen i säsongen och fallet blev inte nådigt. Kan vara bland det sämsta jag sett hos en storserie, speciellt utifrån den budget som fanns tillgänglig. Del 5 och 6 var sedan svajig och inte i närheten av de 3 första delarna, men ljusår bättre än lågvattenmärket i del 4. Del 7 och 8 ryckte sedan upp serien i nästan samma nivå som de tre första och den slutade trots allt på en hög not.

På det stora hela så kommer första säsongen undan med hedern i behåll. Hade allt fortsatt i samma anda som de tre första delarna så hade det varit magnifikt istället för att vara bli godkänt. Suveränt när som bäst, superuselt när som sämst. Förhoppningsvis blir andra säsongen jämnare och då på den höga nivån såklart.

Betyg: 2,5 av 5

Tidigare inlägg:
Episode I: The Phantom Menace
Episode II: Attack of the Clones
Episode III: Revenge of the Sith
Episode IV: A New Hope
Episode V: The Empire Strikes Back
Episode VI: Return of the Jedi
Episode VII: The Force Awakens
Episode VIII: The Last Jedi (revidering kommer)
Episode IX: The Rise of Skywalker
A Star Wars Story: Solo
A Star Wars Story: Rogue One
The Mandalorian
Holiday Special (kommande)

The Ewok Adventure
The Battle for Endor