Som ni vet så är ju Wheel of Time, eller Sagan om Drakens Återkomst som bokserien heter här i Sverige, av Robert Jordan (och Brandon Sanderson, som slutförde historien efter Jordans bortgång) min absoluta favorit när det kommer till böcker, vilket jag inte minst beskrev i #BookStruck4-inlägget. Precis som jag skrev där så är det de absolut bästa böckerna jag läst alla kategorier och när jag började läsa Jordans epos 1992 så blev jag totalt uppslukad av historien. Att det sedan skulle ta 21 år(!) innan vi fick upplösningen på historien i och med den 14 boken var kanske inte riktigt vad jag räknat med, men är glad att jag fått vara med på resan. Så ni kan ju förstå min hype nu när Amazon påbörjat arbetet att överföra böckerna till TV-rutan och att vi inom en vecka – 1 VECKA! – börjar få se resultatet av detta på vår TV. Visst, jag kan se ändringar som de gjort från källmaterialet redan i klippen nedan men det jag ser gillar jag. Film-/TV-mediet är ju ett visuellt media till skillnad mot böckerna så ändringar har definitivt varit nödvändig för att passa bättre. Som det ser ut så får vi se historien både från första boken Eye of the World (Farornas Väg & Tidens Hjul) och prequel-boken New Spring (Begynnelsen) i den första säsongen av serien. Serien har premiär nu på fredag(!!) och måste nog ses som den absolut mest efterlängtade TV-serien för undertecknad just nu. So excited!!

Amazon official homepage for Wheel of Time

The Official Robert Jordan Blog (hosted by Dragonmount)

Robert Jordan homepage at TOR books

Brandon Sanderson official homepage

Eye of the World
WoT: Wheel of Time