Årets val genomfördes ju på min födelsedag, nämligen söndagen den 11 september, och även om det tog några dagar för resultatet att fastställas på grund av att det var så oerhört jämnt så blev det ett skifte mot högersidan gällande mandatet för att bilda regering – Trist nog! Högerpolitik har aldrig varit undertecknads melodi och jag ogillar å det grövsta att ett visst ”sverigevänner”-parti gick fram så mycket som de gjorde och tog hem en femtedel av rösterna i Riksdagsvalet. Helt otroligt ofattbart! Sedan att de gått fram mest i glesbygden gör ju det hela än mer märkligt och jag oroas faktiskt helt ärligt över hur framtiden skall bli och fasas samtidigt över att så många av mina vänner nog faktiskt röstat på dessa knäppgökar.

Så hur gick då valet hemma i världsmetropolen? Ja, SD gick nästan fram 10% från föregående Riksdagsval och nästan var tredje röstade på detta superhögerparti. Illa, är nog det mest passande ordet.

Det lite ”roliga” är sedan att när det kommer till Regionvalet och Kommunvalet så är stödet inte tillnärmelsevis lika stort, även om de vunnit mark i båda fallen. Så man vill alltså att de skall styra Sverige men är inte lika mån att de skall styra på hemmaplan – hur knasigt är inte det? Jaja, tur är väl det i alla fall!

Hur som helst så är det skrämmande att SD gått framåt så mycket som de gjort sedan förra valet. Hur tänker människor egentligen? Blir på fullaste allvar mörkrädd. Av 637 röstberättigade så röstade 488 stycken, vilket ger ett valdeltagande på 78,3%. Något lägre än senaste valet men kunde vart sämre (hela landet hade ett snitt på 84,2%). Av dessa 488 personer så har alltså 144 stycken röstat på SD! Hur tänkte de egentligen? Mörkrädd är sannerligen ordet som beskriver hur jag känner för det. Mörkrädd(ast)!

Valresultat 2022 – för riksdagsvalet, region- och kommunval | SVT Nyheter

Tidigare:
Mörkrädd
Mörkrädd(are)
Mörkrädd(ast)