Innan det har blivit dags att avsluta ”denna bok” och slutligen berätta om den väg jag valt, det hopp som jag gjort, så tänkte jag att jag åtminstone skulle försöka beskriva de två andra avstickarna förutom den väg jag valt. Ni vet, de där som jag skrev om i kapitel 15. Och kapitel 16. De som ledde ut från cirkelvägen. De jag kallade väg 1, 2 och 3 (samt 4 som fick representera cirkelvägen, vilket jag ju då kom ifrån). Hur som helst, låt oss säga att detta var avstickare 2, eller väg 2 om ni så vill. Det är en av de två vägar som jag skrev i kapitel 16 att jag verkligen vill vandra. Men som jag nu valt bort. Inte för att jag inte vill vandra den men för att när jag nu äntligen kommit till insikten att jag är kär, eller erkänt för mig själv att jag är kär, så har det visat sig att det I N T E var personen som finns efter denna väg. Nä, den personen finns längs med en av de andra vägarna visade det sig. Konstigt nog. Men livet är konstigt ibland. Samt känslorna. Konstiga alltså. Så varför är det då så konstigt? Jo, för denna väg 2 ledde till hon som jag beskriver i kapitel 3. Samt i Writings on the Wall-inläggen. Plus inläggen om Projekt #5. Knasigt va? Att det visade sig att det inte är hon jag är kär i. Hon är, precis som jag skriver i kapitel 3, fortfarande min absoluta drömkvinna. Hon är den vackraste, den roligaste, den underbaraste och helt enkelt mest fantastiska kvinna jag vet och jag skulle ge allt för att få vara med henne. Hon påminner mig utseendemässigt om min absoluta favoritskådespelerska genom alla tider och jag vill liksom tycka och tro att hon även påminner om henne personlighetsmässigt, även om hon är sin egen självständiga kvinna. Hon är med andra ord helt perfekt i mina ögon, även om hon faktiskt har en hel del brister och en hel del saker att jobba på. Fast det gör henne bara ännu mer perfekt. Mer mänsklig. Men, och det är ett stort M E N, hon är inte den jag är kär i. Faktiskt inte. Jag hoppas dock innerligt att jag aldrig kommer behöva försöka motstå frestelsen ifall hon skulle vilja något mer än det vi har nu. Helt ärligt. För jag skulle inte kunna hantera det. Inte det lilla minsta heller. Jag vet att jag skulle falla dit direkt, oavsett vem annars jag skulle vara med för tillfället. För sådan dragningskraft har hon på mig. Magnetisk. Jag skulle aldrig kunna motstå henne. Hon är alldeles för lockande för det. Så, med det sagt så önskar jag att hon aldrig skulle visa intresse på det sättet. Jag skulle onekligen göra något dumt om hon gjorde det. Att säga ”jag älskar dig” skulle nog vara det minsta bekymret i det läget, vill jag tro. Hon kommer för alltid att vara en dröm, men inte något mer för undertecknad. Om än en magisk dröm. Men mitt hjärta finns hos en annan har det visat sig och the heart wants what it wants, som Woody Allen så berömt uttryckte det…  

Ja, jag vet att jag använde Robbie Williams i kapitel 17 också men egentligen så var det mer för att jag ville använda David Bowie där. Fast egentligen gör det inget att använda Robbie två gånger. Så bra är han. Han tål att användas två gånger. Plus att jag verkligen gillar han. Menar, vem kan inte göra det efter den här historien som han berättade på The Graham Norton Show? Sedan så har vi ju Nicole! Och Frank! Och Nancy! Helt underbart! Så vad finns inte att gilla?

”I know I stand in line
Until you think you have the time
To spend an evening with me
And if we go some place to dance
I know that there’s a chance
You won’t be leaving with me”

Tidigare och kommande kapitel i denna bloggserie hittar ni här:
Prologue: Whole Lotta Love
Chapter 1: Wanna Be Startin’ Somethin’
Chapter 2: Waiting For A Girl Like You
Chapter 3: Writings on the Wall
Chapter 4: Perfect Strangers
Chapter 5: Love Me Again
Chapter 6: Love to Love
Chapter 7: Still Loving You
Chapter 8: True Colors
Chapter 9: The Most Beautiful Girl in the World
Chapter 10: What Kind of Love
Chapter 11: Simple Man
Chapter 12: Roads Untraveled
Chapter 13: Shy
Chapter 14: I Only Wanna Be With You
Chapter 15: Road to Nowhere
Chapter 16: Point of No Return
Chapter 17: Changes
Chapter 18: You Can’t Hurry Love
Chapter 19: I Don’t Believe in Love(?)
Chapter 20: Carry on Wayward Son
Chapter 21: Jump
Chapter 22: Somethin’ Stupid
Epilogue: ???