Blogginläggen Breaking the Silence, taget från Queensrÿches mästerliga låt, har som uppgift att jag skall sluta hålla saker för mig själv och istället berätta hur jag känner för dem jag känner det för. Simple as that! Men hur går det med det då? Det är det som jag tänkte vi skulle bena ut i dessa inlägg. Samtidigt så vill jag att dessa inlägg skall vara en ständig påminnelse om att våga visa mig sårbar, berätta hur jag verkligen känner, lämna ut mig själv och be om hjälp från vänner, släktingar, familjemyter och favorithistorier för att våga uttrycka just det; mina känslor.

Breaking the silence of the night

The cat is out of the bag, som det så fint brukar heta i landet där borta i väst. För lite mindre än en vecka sedan så berättade jag för kärleken i mitt liv om mina känslor för henne och jag tror att hon blev en liten aningens ställd. Eller tror. Hon blev ställd. Så enkelt är det. Eller chockad, som hon uttryckte det själv dagen efter. Hon hade anat att det var något men påstod sig bli chockad ändå. Vilket kanske inte är så konstigt utifrån den rådande situationen. Jag vet väl inte hur jag egentligen hade förväntade mig att hon skulle reagera, men egentligen så reagerade hon väl ungefär så som man kunde föreställa sig. Eller som jag borde ha föreställt mig. Hon reagerade väl varken åt det ena eller andra hållet på skalan utan höll sig ganska lugn och neutral. Vilket väl egentligen var den enda rätta reaktionen.

Can’t you hear me screaming?

Nu skrek jag ju inte direkt fram mitt budskap. Tvärtom. Jag höll mig lugn, tittade henne i ögonen och berättade att hon är den vackraste, roligaste, smartaste och underbaraste tjej jag träffat. Berättade hur jag älskar att hon både är oerhört självständig och viljestark samtidigt som hon är oerhört sårbar och osäker.

I look for your face in the neon light

Förklarade hur hon numera är måttstocken när jag träffar andra tjejer, att jag jämför dem med henne, vilket gör att de andra inte riktigt lever upp till det jag vill ha då de inte är hon. Konstaterade för henne att just därför så kommer vi inte att fortsätta träffas så som vi gjort. Det kommer inte att fungera. Inte för undertecknad. Hur tråkigt det än blir och känns så kommer vi inte att umgås. För att skydda mig själv.

You never answer

Sa ganska omgående att jag inte ville att hon skulle svara. Att hon inte behövde säga något. Att det här inte var något jag direkt planerat men att det är något som kommit smygande över ganska lång tid och som gjort att hon upptar stora delar av mina tankar numera. Att jag försökt kämpa emot mina egna känslor och till och med distanserat mig i omgångar, vilket hon märkt, för att försöka motarbeta hur jag känner. Men man kan ju varken styra eller rå för hur man känner och att det inte var min avsikt att försätta henne i en konstig sits, även fast jag vet att jag gör det genom att berätta det här.

I could make all the wrong seem right

Vet inte om jag kan det, rätta till alla fel, men berättade att jag under lång tid inte tänkt säga något och det var faktiskt på vippen att jag inte berättade det nu heller. Tvekade in i det längsta. Rädsla? Kanske. Men jag förklarade att jag inte önskar henne något annat än det absolut bästa och att det inte är min mening att förstöra något, men att jag tänker inte vara den personen som låg på dödsbädden och ångrade att han inte vågade uttrycka sina känslor.

If you were by my side

Berättade om de delikata situationerna. Eller ja, uttryckte mig kanske inte i termerna av de ”delikata situationerna”, utan tog mer upp de olika hinder som finns; att hon är på tok för ung, att hon numera har en pojkvän och den tredje och sista delikata situationen som hon är helt medveten och införstådd med.

I’d gather all the tears you cried

Vi diskuterade hur jag varit ett stöd i hennes bearbetning av de utmaningar som hon ställts inför och jag förklarade att min dörr alltid kommer att stå öppen för henne och att jag alltid, alltid, alltid kommer finnas där ifall hon behöver min hjälp. Vi kommer däremot inte att kunna fortsätta umgås så som vi gjort. Det skulle inte fungera, hur gärna hon än ville det. Även jag vill ju det egentligen för tusan! Men kommer behöva skydda mig själv, gå vidare efter det här och försöka släppa tankarna på henne, vilket inte kommer gå ifall vi skulle träffas hela tiden. Det skulle inte gå alls.

And hide them deep underground

Hon förklarade att jag är en av hennes bästa vänner och att jag alltid kommer vara en trygghet och viktig person i hennes liv. Vilket väl är trevligt, men kanske inte riktigt det jag vill i nuläget. Inte bara. Vi konstaterade att jag är en av få som hon litar tillräckligt på för att kunna öppna sig och hon vill inte tappa kontakten med mig. Hon tyckte det var modigt av mig att berätta, speciellt utifrån de delikata situationerna (nä, vi kallade de inte för det nu heller), och att hon hoppades att vi kunde umgås i framtiden. Faktum är att hon innan jag berättade var så uppspelt över att ha skaffat en lägenhet mitt emot min, något som hon trodde skulle göra att vi skulle umgås mer. Jag fick då lite sorgligt säga att jag inte alls var lika uppspelt över det och även om hon ville jag skulle komma över och att hennes dörr alltid var öppen så förklarade jag att det inte kommer hända i den rådande situationen. Kan faktiskt inte se oss umgås alls i en överskådlig framtid. Jag har nu berättat hur jag känner och kommer i alla väsentligheter att agera så som jag skrev i senaste Projekt No. 5-inlägget; inte vara närvarande i hennes liv i hopp om att hon skall ändra sig, inte prata illa om pojkvännen och inte göra allt för att vara tillgänglig när pojkvännen inte är det. Jag har ett par saker jag skall göra men sedan kommer jag göra allt som står i min makt för att släppa taget om henne. Eller släppa tanken på henne.

Tiden läker inte någonting. Den får dig bara att inse att vissa saker kommer att förändras och att du inte har något annat val än att acceptera detta.

Okänd

Tidigare:
Breaking the Silence – Chorus 2
Breaking the Silence – Verse 2
Breaking the Silence – Chorus 1
Breaking the Silence – Verse 1
Breaking the Silence – Fugue; ”2020”
Breaking the Silence – Prelude; ”Uppdaterad blogg (återigen)”