Jag skrev redan första gången den 29 december 2019 att jag skulle på Nazareth-konsert i Östersund i april 2020. Sedan nämnde jag det igen den 13 januari 2020 när jag skrev om de fyra konserterna som jag skulle på det året. Men så dök ju Coronaviruset upp och härjade relativt fritt vilket gjorde att jag den 15 april 2020 skrev att konserten skjutits upp, något den sedan gjort gång efter annan. Men så igår kväll så kom så äntligen dagen när de gamla rockrävarna dök upp för spelningen på Folkets Hus här i Östersund och undertecknad fanns givetvis på plats. Förvånansvärt mycket folk hade dykt upp för att se spelningen, speciellt eftersom det även kvällen till ära var premiär för ÖIK i Hockeyallsvenskan. Vilket var kul! Visst, medelåldern låg väl i det övre registret men det var väl väntat med tanke på att deras storhetstid främst var under 70-talet. Så, hur var då konserten? Jorå, trots att deras instrument kommit på villovägar och att de fått låna en uppsättning från Hamm & Nilsson här i Östersund så får de helt klart godkänt. Visst märks det att de är till åren kommen och kanske finns inte den där riktiga energin på scen närvarande men det var inget fel på sångrösten och musikaliskt så fanns det inget att önska även om det kanske i mitt tycke blev liiiite väl mycket gitarrgnekande emellanåt. Men allt som allt så var det en bra kväll med trevligt sällskap, en och annan öl och en stabil spelning där samtliga av min tre favoriter från deras låtrepertoar dök upp; Dream On, Hair of the Dog och Love Hurts. En annan låt som gjorde sig riktigt bra live var den Joni Mitchell-cover som du hittar nedan. Om du får chansen att kika på Nazareth i närtid så tycker jag du skall ta den. Riktigt kul och en helt godkänd spelning som sagt.