Så är det den här tiden på året igen med galor och prisutdelningar i allehanda kategorier och företeelser. Den 9 februari går årets Oscarsgala av stapeln och härom veckan så presenterades vilka filmer som blivit nominerade till att vinna den åtråvärda statyetten. Precis som tidigare år så har undertecknad för avsikt att kika igenom alla de filmer som nominerats i kategorin Bästa Film, vilka i år är 9 till antalet, och betygsätta dem utefter mina preferenser. Hur till vida jag sedan tycker som Oscarsjuryn återstår att se men allt som oftast så brukar jag tycka att någon annan film än den som vinner borde ha vunnit. Hur det överensstämmer i år lär visa sig på söndag…

Joker
Todd Phillips nytolkning av Jokern, som samtidigt fungerar som en bakgrundshistoria, med Joaquin Phoenix i huvudrollen har hyllats till höger och vänster och visst tycker även jag att det är en bra film, men något supermästerverk vill jag nog inte kalla den. Jag anser ju att Old School, som han regisserat, är en av de roligaste filmerna som gjorts och även Starsky & Hutch samt The Hangover (första) är helt OK filmer. Har bara sett lite av War Dogs, men det lilla jag sett är bra, så på det stora hela så gillar jag ju hans stil. Men Joker är lite väl dyster i sin framställan. Allt är verkligen grått och misärliknande. Missförstå mig rätt här, jag tycker det är bra och jag gillade verkligen filmen på det stora hela men den blir bara lite för dystert för min smak för att jag skall kalla det mästerverk. Phoenix är helt suverän i rollen som Jokern och är definitivt den jag tror kniper Oscarn för Bästa Manliga Skådespelare. Sanna mina ord! Hur som, bra och nyskapande film som nog är lite för grå för min del.

Related image

1. Ford v Ferrari – Betyg 4
2. 1917 – Betyg 4
3. Once Upon a Time in Hollywood – Betyg 3
4. Parasite – Betyg 3
5. Little Women – Betyg 3
6. Joker – Betyg 3
7. The Irishman – Betyg 3
8. Marriage Story – Betyg 3
9. Jojo Rabbit – Betyg 3