När jag för ett litet tag sedan listade min 10-i-topp-lista över de jag anser vara de bästa TV-serierna (här, här, här och här) så placerade jag Vänner, som den hette här i Sverige, på 10 plats. Den näst bästa komediserien genom tiderna i mitt tycke, endast passerad av Fawlty Towers. Var under en period helt beroende av Vänner och jag har alltid hållit den som bättre än Seinfeld (även om jag kommit att uppskatta den mer på ”äldre” dar), Cheers, Frasier och Home Improvement, vilka alla var stora före eller under samma tidsperiod. Vänner tilltalade, trots att den utspelade sig i NY, mig så mycket mer när serien sändes än de övriga. Har sett alla avsnitten otaliga gånger och precis som jag skrev när jag rankade in den på tionde plats så har jag så många gånger, än idag, sugits in i ett avsnitt bara pga att det råkat vara på TV:n när jag slog på den. Magiskt bra med andra ord! Så, kunde inte bli mer lycklig av de nyheter som nu spridits att det kommer bli en reunion på HBO Max i maj inför seriens 25-årsjubileum och inför att streamingtjänsten släpps. Hur kul är inte det, så säg? Skall bli enormt trevligt att återstifta bekantskapen med Chandler, Monica, Ross, Rachel, Phoebe och Joey!

Image result for friends