Man skulle kunna tro att detta inlägg skulle handla om den numera nedlagda serien med samma namn som hade Matt LeBlanc i huvudrollen, men så är inte fallet. Inte ens i närheten faktiskt, även fast jag nog helt ärligt snott namnet därifrån. Så vad är då inlägget om? Jo, jag tänkte faktiskt yppa lite om mina planer för framtiden och även om de till viss del kommer att gå in i Projekt-inläggen så tänkte jag att det inte gör så mycket. Jag kan berätta om mina planer här och sedan om genomförandet i de två bloggserierna, klipskt av mig va? Ibland har jag ju mina stunder, eller hur? Hur som helst, nog med självryggdunkandet och vidare till det här med planen. Eller planerna, för de är tre till antalet. Men vi kommer dit. Lugn, lugn. Först tänkte jag citera poeten och författaren Antoine de Saint-Exupéry, the poet:

“A goal without a plan is just a wish.”

Citatet rimmar ju väl med det jag tagit upp tidigare här i bloggen, kanske främst i Crossroads-inläggen, då en dröm och önskan i mångt och mycket är samma sak:

A DREAM written down with a date becomes a goal.
A GOAL broken down into steps becomes a plan.
A PLAN backed by action becomes reality.

Utifrån det så är väl i sak kanske detta inlägg inte så mycket en plan som det är ett mål. Ett försök att definiera drömmen/önskan till ett mål, men som den gamle baseball legendaren Yogi Berra så förtjänstfullt sa det:

“If you don’t know where you are going, you’ll end up someplace else.”

Så målet är viktigt för att inte komma på irrvägar och hamna någon annanstans. Fast samtidigt så behöver man vara flexibel. Anpassa sig till de situationer som dyker upp och fånga de möjligheter som uppenbarar sig, så man kan inte vara för rigid i sina mål. För som Winston Churchill uttryckte det:

“Plans are of little importance, but planning is essential.”

Så ta detta inlägget för vad det är, nämligen ett sätt för mig att dela med mig av vad jag planerar att göra. Vilka mål jag vill uppfylla. Varför jag väljer att dela med mig? Enkelt faktiskt. Får allt som oftast höra att jag är så hemlighetsfull med allt jag gör, vilket det nog ligger en hel del i. Jag har alltid haft svårt att öppna upp och dela med mig. Har velat hålla mina saker nära och jag har väl, och gör väl till viss del fortfarande, tyckt att andra inte har med det att göra. Men här är en av mina självförbättringspunkter att jag skall bli bättre på att dela med mig, så här är vi. Så tillbaka till målen. De är relativt övergripande och jag är helt säker på att jag inte kommer sväva iväg för mycket från dem även om jag är beredd att anpassa mig till de situationer som kommer dyka upp. De tre målen kommer egentligen inte ske i någon specifik ordning heller, utan jag kommer köra dem parallellt med varandra. De kommer dock att vara tidsbestämda, vilket ju är det kriteriet som ändrar drömmen/önskan till ett mål enligt ovan.

För några år sedan så erkände jag ju att jag gillade det här med horoskop i ett av Clear Truth-inläggen, mycket emot min vanliga logiska ingenjörsnatur. Det visar väl mest på att det finns fler lager hos oss människor än bara det uppenbara, antar jag. Något jag brukar ha i åtanke när jag interagerar med andra. Hur än det är med det så läste jag nyligen ett horoskop för Jungfrun, som jag ju är om ni inte visste, där man listade tre livsförändrande läxor som jag bör lära mig under 2022:

 1. Ta ansvar – När du gör något fel, var modig nog att bemöta konsekvenserna.
 2. Uppnå dina mål – Vakna! Sluta drömma och gör någonting för att förverkliga det.
 3. Var positiv – Sluta tänka negativt. Förändra ditt liv till en vacker melodi. Allt annat kommer falla på plats.

Det jag fastnade på i det där var, som ni nog mycket väl förstår, främst den andra läxan. Dags att vakna och sluta drömma och se till att komma till skott och förverkliga saker och ting. Få ändan ur vagnen, för att använda ett gammalt slitet svensk ordspråk. Tar vi sedan i beaktande läxa tre också så hamnar vi farligt nära det nu moderna ordet Prokrastinering. Ni vet den där processen bestående av en negativ känsla inför en uppgift som leder till en impuls att fördröja och undvika planerade av handlingar. Där har ni andra syftet med detta inlägg, förutom att dela med mig så vill jag lära av dessa läxor och undvika prokrastinering om jag kan, dvs tänkt positivt och förverkliga mina mål, vilket kommer av planering.

Ett annat horoskop som beskriver hur mitt 2022 kommer bli ger en positiv skjuts i detta då den säger att jag inte kommer vara negativ utan att jag kommer ha en ”jag fixar det”-attityd och en positivitet som leder till framgång – – CHECK på den! Jag kommer utvecklas på alla möjliga sätt och det kommer ske förändringar som jag kommer vara tvungen att anpassa mig efter, men att jag inte skall vara rädd att omfamna dem. Vilket är ju precis vad Sun Tzu, författaren till The Art of War, skriver:

”Those who are victorious plan effectively and change decisively. They are like a great river that maintains its course but adjusts its flow…they have form but are formless.”

Vidare kommer jag även att börja prioritera min hälsa tydligen och ta bättre hand om mig själv. Det här vill jag ju gärna tro att jag redan påbörjat, så det är trevligt att höra att det fortgår. Att det kanske lyckas bli en vana. Sedan så kommer jag tydligen inte vara blind för kärleken heller utan, som de säger, jag kommer att gå till attack så fort jag får en chans. Vad nu det betyder, men det finns ju med bland de tre målen så varför inte (jaja, vi kommer dit)? Då allt också kommer att gå uppför för mig så bör jag se till att inte stänga dörren för bra arbetsmöjligheter, vilket jag absolut inte gör. Här vet jag dock mer eller mindre redan vad jag helst vill, och steget dit är redan taget även om det kommer ta lite längre tid än väntat. Slutligen så kommer jag att ha chansen att skapa en förmögenhet om jag spelar mina kort rätt, vilket ju låter helt underbart! Hoppas verkligen inte jag missar den chansen.

I ett tredje horoskop, för alla goda ting är tre enligt ett annat gammalt svenskt ordspråk, så säger det att jag kommer öppna upp mitt hjärta för personer som alltid funnits där för mig. Jag kommer inse att livet kan vara perfekt om jag är omgiven av rätt människor. Det är stor chans att jag träffar min själsfrände under 2022 och det här är året då allting hamnar på plats och då alla mina ansträngningar lönar sig. Det här är året då jag inser att det var värt besväret och tiden det tog att vänta på “den rätta”. Jag skall inte vara rädd för att lära känna nya personer eftersom de bara kommer att medföra glädje och massor av positiv energi. Inte heller skall jag vara rädd för att klippa bandet med det förflutna och låta det förflutna vara eftersom det är vägen jag behöver ta om jag vill få ett lyckligt 2022. Enkelt va?

Så, med det sagt, stjärnorna verkar ju om inte annat vara gynnsam inför det stundande året. Kan man önska sig ett bättre utgångsläge? Hur än det är med det här med horoskop och hur ovetenskapligt det än är så ger det ju om inte annat inspiration till att göra något mer. Inspiration att förverkliga sina drömmar/önskningar, tycker ni inte? Vilket ju är vad det är; inspiration mer än sanning. Men jag köper det. Jag inspireras. Så vad är det då för plan som jag vill presentera? Ja, har ni hängt med ända hit genom allt bladdrande här ovan så har ni gjort det bra. Så det har väl blivit dags att presentera de tre målen som mer eller mindre kommer från allt svammel ovan. En del är nya, en del är gamla och en del är målsättningar som jag redan pratat om här i bloggen. Oavsett så kan man väl säga att det övergripande målet är att bryta den status quo, inte rockgruppen då, som jag för tillfället befinner mig i och utmana mig själv till att genomföra lite livsomvälvande saker som driver mig framåt och gör mitt liv mer intressant och spännande. Så här kommer målen i ingen speciell ordning:

 • Stuga
  • Det här är ett mål som egentligen är relativt gammalt men som jag kanske inte direkt tagit upp här tidigare i bloggen, tror jag i alla fall. Jag nämnde i alla fall i ett gammalt Projekt-inlägg att lägenheten i Hoting skulle få agera stuga, men inte mer än så. Men nu så har det blivit dags att ändra detta. Missförstå mig rätt, lägenheten i Hoting är bra och lättsam men faktum är att jag en tid känt att jag vill ha en stuga med tillhörande garage i Hoting-området istället. Just ”Hoting-området” är det som är nyckeln här, behöver mark i just närområdet till Hoting för att kunna bygga. Jag är dessvärre för tillfället inte intresserad av att bygga något på någon av markerna jag har till mitt förfogande. Hade jag velat det så hade jag ju tagit över min mors tomt på Sandnäset istället för att hon skulle sålt den, eller så skulle jag kunna bygga på hennes mark på Järvnäset eller Aldernäset, eller så bygger jag på min egen mark i Karbäcken – samtliga tre ställen skulle förläna en sjötomt. Men där vill jag inte bygga eller ha en stuga, vill ha den i närområdet till Hoting. Är där jag vill tillbringa min lediga tid. Sedan så vill jag ha en sjötomt och jag vill INTE vara mitt inne i Hoting, därav närområdet. Enkelt att uppfylla? Kanske inte, men det är målet i alla fall; bygga en stuga (och ett garage) på en sjötomt i Hotings närområde. Visst, får jag tag på en sjötomt med en stuga på redan så fungerar det med – man skall ju vara flexibel 🙂
 • Boende
  • Det andra målet knyter väl an till det första på sätt och vis även om det mer handlar om vars jag skall bosätta mig permanent. Här har jag ju velat fram och tillbaka och inte velat komma till något beslut. Eller det har gjort att jag inte skaffat mig ett ”riktigt” boende. Som det är nu så står jag med två stycken enrumslägenheter, en i Hoting och en på Frösön i Östersund, som även om de fyller sitt syfte och är helt okej kanske inte riktigt är vad jag vill kalla permanent boende. Häromveckan kom jag dock till en insikt som gjorde att jag tog ett beslut som jag känner mig helt nöjd med nu så här i efterhand. Jag har under hösten varit inne i en rekryteringsprocess hos en av våra stora statliga bolag och där jag blev erbjuden tjänsten ifråga, vilket var enormt kul! Till saken hörde dock att de ville att jag skulle flytta till Umeå eller Sundsvall, vilket jag initialt var beredd på. Ja, Umeå då. De flesta som känner mig vet att jag är svag för Västerbottens residensstad efter alla mina år där men när jag nu ställdes mot ultimatum att tacka ja och flytta så drog faktiskt Östersund det längsta strået. Från att inte varit speciellt förtjust i staden så har den de senaste åren växt hos mig och blivit till något som känns som hemma. Faktiskt. Trodde aldrig jag skulle känna så men när jag nu tillbringat mer tid där, speciellt under de senaste två åren, det faktum att stora delar av min släkt, främst på min mors sida, samt att många av mina barndomsvänner finns i stan har gjort att den vunnit över mig på sin sida. Sedan skall vi inte heller förakta närheten till naturen, det faktum att allt jag är intresserad av finns mer eller mindre på en armlängds avstånd och att det är hyfsat nära till Hoting. Allt det spelar in, såklart. Så, därför har det blivit dags att leta åt ett ”bättre” boende. Hitta den där perfekta lägenheten som är både har närheten till naturen, har en egen parkering och som känns som hemma. Jag vet i stor vad och vars jag letar, gäller bara att det kommer ut en till salu också.
 • Kärleken
  • Det här är det lättaste och samtidigt också det svåraste målet, vilket ni vet om ni följt mina Crossroads-inlägg. Om det är någonstans det förekommit prokrastinering så är det verkligen här. Jag har velat än hit, än dit och än slang han ned i diket. Faktiskt. Som ni vet så har jag ju i de inläggen värkt fram, efter mycket om och men, vem jag verkligen vill vara tillsammans med; ni vet, hon jag skrev om i alla Writings on the Wall-inlägg. Velandet har ju bestått av att jag å ena sidan försökte välja mellan fem olika vägar för att sedan å andra sidan komma ned till två av vägarna där jag skulle försöka mig på den ena medan jag skulle ”drömvandra” den andra. Well, det var ju dömt att misslyckas och efter att jag riktigt, riktigt ifrågasatt mig själv så insåg jag ju att det var en helt annan väg jag ville vandra. Men det är ju här prokrastineringen kommer in. för jag har verkligen skjutit på att berätta för henne vad jag känner. Jag har skyllt på den ”delikata situation” utan att riktigt beskriva vad den innebär men även om den, eller de, saken/-erna är ett hinder så har jag nog skjutit upp att berätta utav rädsla, även om jag vetat att jag behövt göra det inom en viss tid. För om jag inte gjort det så skulle det komma att få negativa konsekvenser, för mig själv då. Vilket det väl nu har fått. Tror jag i alla fall. Eller är rätt säker på det. Vilket väl är dikeskörningen i detta fallet. En av de stora anledningarna att jag skjutit på att berätta har varit att jag inte velat riskera den fina relation vi har idag samt även relationen med en del andra i vår närhet, vilket egentligen är strunt, men så har det varit. Fast nu har vi nått vägs ände för den relation vi haft och även om min timing är allt annat än bra så verkar jag behöva ställas mot faktum innan jag tar vissa livsavgörande beslut. Så nu finns det inget annat än att berätta och sedan gå vidare. Det är målet. 20 seconds of insane courage och allt det där. Finns faktiskt redan en plan för det här till och med, med riskanalys och allt, men mer om det senare. Målet just nu är att berätta vad jag känner, stärkt av inspirationen i horoskopen jag beskrivit ovan. Sedan går jag vidare därifrån.

Där har ni dem. Mina tre just nu viktigaste mål. Okej, har ett till utöver detta som är viktigt för mig, men då skulle ju alla goda ting inte blivit tre i detta inlägg. Fast ibland brukar ju ordspråket få tillägget men fan kan också räkna, vilket väl stämmer i detta fallet då. Egentligen är det två mål till, men då de går in i varandra, så vi kan väl säga det är ett mål till, okej? Tänkte återkomma till detta fjärde mål i senare inlägg och tänker även mer beskriva själva planerna i kommande inlägg, för det här var ju bara målen, samt knyta dem mer till mina Projekt som helt ärligt varit aningens eftersatta under 2021. Det fanns mycket planer för 2021 men livet kom liksom emellan och hände istället mitt i allt planerande, som serieförfattaren Allen Saunders en gång sa att det gör. Det är som sagt vad lätt att bara flyta med i livet och låta dagarna gå utan att göra det man verkligen vill. Vilket det får vara slut med nu.

Många citat blev det i det här inlägget, och en del horoskop-flum, men det är vad som inspirerat mig till att ta mig själv i kragen och påbörja resan mot det jag vill. Hur det kommer gå? Den som lever får se…