Jag är väl ingen superfrekvent besökare på Facebook, men det händer ju att jag hänger där lite då och då. Av någon anledning som jag inte riktigt vet varför, men har väl att göra med Facebooks algoritm antar jag, så kommer det upp artiklar från hennesvag.se i mitt flöde allt som oftast. Kanske är för att belysa min feminina sida? 🙂 Hursomhelst så var det en artikel häromdagen som triggade min nyfikenhet så pass mycket att jag klickade mig in på den. Namnet på artikeln, och det som den handlade om, var 25 tecken på att han är rädd för hur mycket han gillar dig. Min nyfikenhet var om det kunde tänkas vara applicerbart på undertecknad? Dvs om jag själv påvisar dessa tecken inför henne med stort H och ifall det spelar in i ”den delikata situationen” som jag yrar på om. Kan det vara sakerna som håller mig tillbaka? Sakerna som gör att jag inte är redo? Även om jag inte tror det, så skulle det kanske kunna ge några svar på mina frågor. Kanske. Så, här är de 25 tecknen:

 1. Han stirrar
 2. Han har blivit sårad förut
 3. Ska jag, eller ska jag inte?
 4. Han hänger med dig
 5. Han kommer inte ta första steget
 6. Han är nervös runt dig
 7. Hans vänner vet det, men inte du?
 8. Han rodnar när du är i närheten
 9. Han svettas
 10. Han ger dig komplimanger
 11. Han öppnar dörren åt dig
 12. Han skrattar åt dina skämt
 13. Han lyssnar på dina problem
 14. Han bryter ögonkontakten
 15. Han bjuder inte ut dig
 16. Han är beskyddande
 17. Han sms:ar dig
 18. Han blir avundsjuk när en annan kille är nära dig
 19. Han har inte satt en stämpel på ert förhållande men det är uppenbart att han gillar dig av sättet han tittar på dig
 20. Han nämner inte andra kvinnor
 21. Han ger dig allt sitt stöd
 22. Han uppmärksammar detaljerna
 23. Hans vänner avslöjar hans hemlighet
 24. Han är ledsen om du är ledsen
 25. Han berättar att han gillar dig

Det här med att stirra stämmer rätt bra. Jag brukar ha för vana att stirra på de jag tycker om och kan komma på mig själv att stirra på henne när vi är tillsammans. Känner även igen mig i att vänder bort blicken om hon upptäcker det. Att jag blivit sårad förut vet ni som följer denna blogg och det gör definitivt att jag vill vara på den säkra sidan innan jag gör något. Att jag velar i denna fråga, det råder det vääääldigt lite tvivel om, som ni märker. Att jag gillar att spendera tid med henne råder det dock inga tvivel om och att jag tvekar att berätta det trots det är också sant. Tror nog också att hon vet att jag gillar henne, hon känner nog det på sig. Men det ligger något i att jag är rädd för att göra något åt det. Göra ett drag.

Så, hennes väg verkar vara insiktsfulla, hittills så stämmer de första fem sakerna på listan relativt spot on på hur och var jag, eller vi, är för tillfället.

Den sjätte saken på listan haltar väl lite mot hur jag känner. Är inte direkt nervös, men det kan nog faktiskt bero på att jag inte riktigt tänkt tanken på att direkt göra något. Den ”delikata situationen” (den igen) gör nog att jag är relativt avslappnad. Faktiskt. Trots att det kanske borde vara tvärtom? Att mina vänner vet, är ett faktum. De har väl mer listat ut det än att jag berättat det, men jag har fått direkta frågor och på dem har jag svarat hur jag känner. Så de vet. Definitivt. Jag kanske inte rodnar så där supermycket i hennes närhet men jag bryr mig om vad hon tänker om mig, vilket är ovanligt. Jag bryr mig väldigt lite och väldigt sällan om vad andra tycker och tänker om mig, åtminstone i vanliga fall, men med just henne är det annorlunda. Det här med att svettas är nog kopplat till nervositeten och som sagt, är inte speciellt nervös, så svettas inte heller. Vad gäller komplimanger så brukar jag ge henne det. Eller försöka i alla fall. Finns många olika komplimanger man kan ge men jag brukar försöka få henne att må bra och ge henne komplimanger för hur hon ser ut och hur hon är som person. Mest hur hon är som person då det är det jag gillar mest med henne. Även om jag också gillar hennes utseende såklart!

Förutom det här med nervositet/svett så stämmer de nästkommande fem in mer än bara ganska bra också, är inte det knasigt så säg?

Försöker vara gentleman men det är alltid en svår avvägning då man inte vill klampa på och stampa henne på tårna. Hon är självständig och fixar det mesta själv, så behöver inte vara där och göra saker för henne, men jag försöker definitivt visa att jag vill ta hand om henne på ett icke negativt och nedvärderande sätt. Hon är en rolig person att vara med och jag skrattar definitivt i hennes sällskap, så tick på den boxen med. Angående att lyssna på hennes problem så tror jag att jag är hyfsat duktig på det och jag vill absolut att det skall gå bra för henne. Om det är ett tecken på att jag är rädd för att berätta hur jag känner, vet jag inte, men ”den delikata situationen” spelar definitivt in gällande att jag tror att du hon kommer få panik om jag gör det. Så är det bara. Det här med ögonkontakt är lurigt, för det är inget jag någonsin varit så där superbekväm med. Jag gillar att ha ögonkontakt med henne men inser samtidigt att jag gärna plötsligt släpper den, vilket nog faktiskt är för att jag gillar henne men är rädd att berätta det. Så är det bara. Gällande att bjuda ut henne så har det nog alltid skett under en föranspegling att bara hänga. Inte att det skulle vara någon regelrätt dejt. Även fast jag kanske skulle velat.

Lite kusligt är det ju hur väl i stort de första 15 sakerna stämmer in, tycker ni inte?

Att jag försöker göra det omöjliga och lösa hennes problem är kanske att sträcka på det, men försöker definitivt stötta, lyssna och där jag kan, hjälpa. Vilket väl på ett sätt är att visa min kärlek. Jag har ju, främst i denna bloggen och i denna bloggserien, försökt att räta ut mina känslor och även om det tagit tid, så har jag ju faktiskt kommit till insikt och kunnat erkänna att jag är kär. Det här med att skicka meddelanden har jag faktiskt medvetet distanserat mig lite till. Anledningen? Just för att jag gillar henne så mycket och behöver skapa lite utrymme för att inte bli för på. Knasigt? Ja! Viktigt? Vet inte, men känner att det kan behövas. Vilket väl egentligen kanske mer är rädslan som spelar in. För att slippa ta nästa steg. Det här med andra killar är känsligt. Är inte den avundsjuka typen av mig, inte ens i närheten, men har definitivt känt av att jag inte gillar när hon kommer för nära andra – även om jag kanske säger att det är något bra och att hon borde skaffa sig någon. Någon stämpel på vår relation har jag definitivt inte satt. Faktum är att jag inte riktigt vet vilket spel vi spelar eller var vi befinner oss för tillfället. Ärligt. Men jag tycker ju att hon är perfekt så som hon är och jag vill ju att hon ska vara en del av mitt liv. Lite osäker på om jag brukar nämner andra kvinnor i hennes närhet, det händer nog, men inför andra har jag fått påpekat för mig att jag alltid pratar om henne, på ett eller annat sätt.

Så även så här långt så passa de 20 tecknen in på situationen jag är i.

Jag försöker vara där när hon har problem eller upplever en svår period och då hon brukar anförtro sig åt mig så tror jag faktiskt att hon vet att hon kan lita på på mig och att jag inte har något emot att gå en extra mil för att hjälpa henne. Jag vet att jag kommer ihåg detaljer och jag vet att hon uppmärksammat det, även om hon inte direkt påpekat det. Att mina vänner vet har vi redan konstaterat, men ifall de kommer berätta för henne återstår att se. De gör det ifall jag ber dem, men där är vi inte riktigt än. Att jag delar hennes glädje och sorg, stämmer nog rätt bra det med. I med- som motgång så känner jag med henne. Kan känna hennes frustration och kan även känna glädje när hon uppnår sin strävan. Jag vet att jag bryr mig. På riktigt.

Så, i stort allt passar in på mig själv och den situation som jag befinner mig i. Visst, kanske inte så nervös och svettig, men av de 24 saker vi diskuterat så är det endast de 2 som inte riktigt matchar i nuläget, fast det gör nog det egentligen. Åtminstone om vi kommer till den 25 och sista; att berätta vad jag känner för henne. Jag kommer att komma dit, det vet jag. Men det är ju denna ständigt närvarande ”delikata situation” som finns där i bakgrunden och ställer till det. I alla fall i min hjärna. Det ligger helt klart en stor portion rädsla bakom det hela, då jag inte vill riskera det som finns idag gällande relationen med henne och relationen med en del andra. Det är det som är ”den delikata situationen”. Men mer om den i kommande inlägg, där det även blivit dags att beskriva varför den är så delikat.

Så har då insikten i dessa 25 tecken gjort mig mer redo för kärlek? Tror det faktiskt. Inser att det är precis så här det är just nu och att hon nog egentligen redan vet att det är så här. Kvinnor är ju överlag betydligt, betydligt bättre än vi män på att plocka upp sådana här saker, vilket ju gör att hon redan vet. Tror jag i alla fall…

”Are you ready, are you ready for love
Yes I am
Are you, are you ready,
Are you ready for love
Yes I am
Are you, are you ready
Are you ready for love”

Tidigare kapitel:
Prologue: Whole Lotta Love
Chapter 1: Wanna Be Startin’ Somethin’
Chapter 2: Waiting For A Girl Like You
Chapter 3: Writings on the Wall
Chapter 4: Perfect Strangers
Chapter 5: Love Me Again
Chapter 6: Love to Love
Chapter 7: Still Loving You
Chapter 8: True Colors
Chapter 9: The Most Beautiful Girl in the World
Chapter 10: What Kind of Love
Chapter 11: Simple Man
Chapter 12: Roads Untraveled
Chapter 13: Shy
Chapter 14: I Only Wanna Be With You
Chapter 15: Road to Nowhere
Chapter 16: Point of No Return
Chapter 17: Changes
Chapter 18: You Can’t Hurry Love
Chapter 19: I Don’t Believe in Love(?)
Chapter 20: Carry on Wayward Son
Chapter 21: Jump
Chapter 22: Somethin’ Stupid (or NO Writings on the Wall)
Chapter 23: Modern Love
Chapter 24: Be Mine (or DON’T Wanna Be Startin’ Somethin’)
Chapter 25: Always Will Be (or WON’T BE Waiting For A Girl Like You)
Chapter 26: What is Love?
Chapter 27: The Way We Were (or DO NOT Love Me Again)
Chapter 28: Patience
Chapter 29: Love is a Battlefield
Chapter 30: Love Ain’t No Stranger (or WE’RE NOT Perfect Strangers)
Chapter 31: Wasted Years
Chapter 32: Waiting for Love
Chapter 33: Can’t Fight This Feeling
Chapter 34: Are You Ready for Love
Epilogue: ???