Jag har i denna bloggserie, vill jag minnas, beskrivet de längre förhållanden som jag haft och hur jag känt mig i de lägen som de tagit slut. Att man får sig en självförtroende törn är nog något som goes without saying och när man erfarit det här så är det givetvis oundvikligt att man inte direkt är så där jätteintresserad av att starta något nytt. Både för att skydda sig själv från att behöva uppleva samma sak igen men också för att man enkelt hamnar i negativa tankar om att man kanske inte riktigt duger. Inte riktigt räcker till. Om ni förstår vad jag menar. Man brukar ju, i alla fall undertecknad, se uppbrottet som ett misslyckande. En annan aspekt är att man intar en position där man letar fel hos potentiella partners för nya relationer, detta till en sådan grad att man förstör, eller inte ens påbörjar något, då man riskerar att råka ut för samma ”misslyckande” igen ifall man inleder något. För mycket konsekvenstänkande helt enkelt. Men, som tur är så finns det ju åtgärder man kan, och väl bör, vidta för att inte hamna i denna situation.

Jag skall inte påstå att jag befinner mig i något stadie enligt ovan. Faktiskt inte. Inte i nuläget i alla fall. Förutom möjligen det här med att döma potentiella partners på förhand. Inte för att jag är rädd för att det skall ta slut igen eller för att skydda mig själv utan mer faktiskt för att jag har svårt att se någon som lever upp till mina högt ställda krav. Den ”måttstock” som jag beskrev i Breaking the Silence-inlägget senast har satt ribban högt. Kanske för högt. Eller inte bara kanske faktiskt. Har vid flertalet tillfällen fått höra från nära vänner att jag borde bli mer accepterande. Att ingen duger. Vilket väl inte riktigt är sant men det pekar på en klar problematik och som osökt, eller faktiskt ganska sökt, leder oss in på de åtgärder, eller steg, man kan vidta för att komma tillrätta med ovan saker och hitta sin själsfrände:

1) Intala dig själv att kärlek är möjligt
Det här är väl relativt självklart, tänker jag. Ifall man inte direkt tror att det är möjligt att hitta kärleken så lär man inte heller leta efter den. Här menas inte att man behöver aktivt leta efter den i alla lägen. Nä, det kan faktiskt vara kontraproduktivt om man försöker för mycket. Men man behöver vara öppen och känna igen den när den kommer och inte utesluta eller utestänga möjligheten. Gör man det så kommer man att missa när tillfällena dyker upp och man kommer inte heller att ha rätt fokus eller ge det rätt mängd energi när det väl står för dörren. Så vad är det man då skall göra för att man skall se möjligheten? Jo, enligt de lärde, vilka de nu är, så skall man visualisera sig själv tillsammans med en partner. Visualisera hur det känns, vad man gör tillsammans eller med andra ord; det perfekta förhållandet. Det här gör att man förknippar sin inre bild av en partner och ett förhållande med något positivt. Det här är samma filosofi som det jag beskrev i kapitel 9 om Önskan, Tro och Förväntan. Det handlar om att ge instruktioner till hjärnan så det blir en del av sitt undermedvetna och som ni kanske minns så sker då mirakel. Det undermedvetna börjar agera ”riddare” och se till så att du når det som du ”programmerat in”. Därav vikten av att inte programmera in fel saker. Fel som i att kärlek inte är möjligt, till exempel.

2) Vad för partner vill du ha?
Det här är väl själva essensen till inledningen av detta inlägg. Det här med att leta ”fel” hos en potentiell partner. Vi har en tendens att fokusera på saker vi inte vill ha, istället för vad vi vill ha. Vilket i sig blir grundproblemet. I vår sökning så letar vi efter det vi inte vill ha istället för det vi vill ha. Knäppt, men så blir det. Så fungerar vår hjärna. Vilket skulle kunna förklara fenomenet jag beskrev i ett av Clear Truth-inläggen där jag konstaterade att jag varit tillsammans med mestadels blondiner fast jag egentligen oftast attraheras mer av brunetter. Återigen så gäller det att programmera hjärnan med det man vill ha, inte det man inte vill ha. Fokusera på hur du vill partnerna skall vara, hur denne skall se ut, hur interaktionen skall vara – endast då kommer du upptäcka när den perfekta partnern dyker upp.

3) Döm inte dig själv. Håll fokus på dina styrkor
Det här är ju kanske den lurigaste och också något som återknyter till inledningen av detta inlägg. Vi har en tendens att minnas och fokusera på tråkiga erfarenheter. På våra misslyckanden och på våra svagheter. Eller kanske inte svagheter direkt, mer på saker som vi inte gillar med oss själva. Sedan är det också väldigt lätt att vi jämför oss själva med andra och i dagens samhälle med sociala medier så jämför vi oss gärna med det vi ser i diverse inlägg. Något som för det första aldrig ger hela bilden, bara det de vill visa som är ”bra”, och för det andra så jämför vi oss också alltid med dem som är ”bättre” än oss själva på just det specifika området. Vi jämför oss ju aldrig med någon som är ”sämre” där vi framstår i positiv dager. Nä, och om vi sedan adderar ihop och jämför oss så inom alla möjliga olika områden så blir det en ganska dysterbild, eller hur? Det gäller att sluta vara för hård mot sig själv och sluta döma sig själv utifrån andra, utifrån saker som gått snett tidigare och utifrån en uppmålad bild på sociala medier. Istället så gäller det att fokusera på allt som är bra hos en själv, vad man är duktig på och vad man innehar för talanger. Det här kräver förstås ett mått av självkännedom och självinsikt men när man har det på plats så kan man fokusera på sina styrkor. Med det fokuset kommer självkänslan öka och när den gör det så kommer du bättre ”sälja in” dig själv i sökning efter kärleken.

4) Sluta vänta och gör allt som du vill göra! NU!
Den sista steget eller åtgärden är att försöka eliminera allt vad väntetider heter. Vi har alla en förmåga att vänta in rätt tillfälle för att göra det vi vill göra. Oftast så dyker dock aldrig detta ”rätta tillfälle” upp för att det ”vi väntade på” inte inträffade eller skedde och vi gör därför ingenting. Det gäller att integrera det man vill göra i sin vardag för att därigenom undvika dessa väntetider. Det kommer alltid finnas ursäkter till varför man inte skall göra saker, det gäller istället att fokusera på att göra dem. Ställ dig själv frågan vad det är som hindrar att du gör det NU istället för när det vi väntar på inträffar? Som i alla punkter i detta inlägg så gäller det att ge rätt instruktioner till sig själv. Om man ser till att göra det man vill så kommer man bli mer nöjd med sitt liv, vilket gör att man blir lyckligare, vilket i sin tur gör att man sprider en mer positiv aura runt omkring sig själv. Glädje genererar glädje och snart så blir dina drömmar nästan självgenererande, hur coolt är inte det?

Fyra relativt simpla saker på pappret, men som kräver inte så lite i verkligheten. Det låter enkelt, men jag lovar att det är det inte. Det kräver fokus, att man jobbar på det dagligen och att man är enveten i sin strävan. Är extremt lätt att falla tillbaka i gamla, mer negativa, mönster igen, om man ens har lyckats uppnå de här fyra sakerna. Så har jag gjort/följt dem? Stegen alltså? Ja, till viss del. Men tänkte återkomma till det i nästa kapitel. Som jag vid flertalet tillfällen påpekat så är det en delikat situation att hantera nu när jag följer den väg som leder ut från denna korsväg, men som sagt, mer om det i nästa inlägg i denna bloggserie.

”Where there’s a will, there’s a way, kind of beautiful
And every night has its day, so magical
And if there’s love in this life, there’s no obstacle
That can’t be defeated”

Tidigare kapitel:
Prologue: Whole Lotta Love
Chapter 1: Wanna Be Startin’ Somethin’
Chapter 2: Waiting For A Girl Like You
Chapter 3: Writings on the Wall
Chapter 4: Perfect Strangers
Chapter 5: Love Me Again
Chapter 6: Love to Love
Chapter 7: Still Loving You
Chapter 8: True Colors
Chapter 9: The Most Beautiful Girl in the World
Chapter 10: What Kind of Love
Chapter 11: Simple Man
Chapter 12: Roads Untraveled
Chapter 13: Shy
Chapter 14: I Only Wanna Be With You
Chapter 15: Road to Nowhere
Chapter 16: Point of No Return
Chapter 17: Changes
Chapter 18: You Can’t Hurry Love
Chapter 19: I Don’t Believe in Love(?)
Chapter 20: Carry on Wayward Son
Chapter 21: Jump
Chapter 22: Somethin’ Stupid (or NO Writings on the Wall)
Chapter 23: Modern Love
Chapter 24: Be Mine (or DON’T Wanna Be Startin’ Somethin’)
Chapter 25: Always Will Be (or WON’T BE Waiting For A Girl Like You)
Chapter 26: What is Love?
Chapter 27: The Way We Were (or DO NOT Love Me Again)
Chapter 28: Patience
Chapter 29: Love is a Battlefield
Chapter 30: Love Ain’t No Stranger (or WE’RE NOT Perfect Strangers)
Chapter 31: Wasted Years
Chapter 32: Waiting for Love
Epilogue: ???