När jag för 2 år och snart 8 månader sedan skrev prologen till denna serie blogginlägg så fanns det, som ni är väl medvetna om vid det här laget, 5 olika vägval att välja mellan gällande mitt då framtida kärleksliv. Eller så påstod jag i alla fall. Där och då. Att jag hade 5 olika vägskäl att välja mellan och därav så gav jag inläggen titeln Crossroads. Efter mycket rannsakande och mycket velande hit och dit så har jag äntligen, som ni också vet vid det här laget, erkänt för mig själv att jag faktiskt är kär. Något som säkert har varit helt uppenbart för alla utomstående men som ändå krävt sin resa för att undertecknad skall ha kommit till insikt. Visst, innerst inne har jag väl vetat hela tiden men ibland så behövs det tid, andra erfarenheter och framförallt att man hittar tillbaka till sig själv för att insikten skall infinna sig. Men hur blev det då med de 5 vägarna?

Den första av vägarna, som jag beskrev i Kapitel 1: Wanna Be Startin’ Something, har jag ju redan beskrivit hur jag valt bort i Kapitel 24: Be Mine. Den andra vägen, Kapitel 2: Waiting For a Girl Like You, skrev jag om hur jag valt bort i Kapitel 25: Always Will Be. Gällande det tredje vägvalet, så är det utan tvekan det som fått mest tid här i bloggen. Förutom att skriva om det i Kapitel 3: Writings on the Wall så hade det även en hel serie egna blogginlägg under titeln Writings on the Wall samt var ett av mina då pågående projekt. Oavsett det så valde jag bort denna väg i Kapitel 22: Somethin’ Stupid. I Kapitel 5: Love Me Again beskrev jag det sista möjliga vägvalet, men i Kapitel 27: The Way We Were så redogjorde jag varför det alternativet inte längre är aktuellt. Så varför fyra av de fem vägarna inte valts har som sagt beskrivits och vi har nu kommit till den femte och sista vägen. Här nedan följer min redogörelse för varför Kapitel 4: Perfect Strangers inte valdes:

Men vänta nu, säger ni som vän av ordning. Vadå inte valdes? Du har ju valt bort de andra fyra vägarna så då måste ju denna väg vara den du valt, eller? Jo, så kan man kanske tycka, eller för den delen tro, men så fungerar inte min hjärna. Hav förtröstan mina vänner, allt kommer att förklaras i sinom tid. Men för detta inlägg så fokuserar vi på varför inte detta vägval har valts, OK?

Den här vägen var den som skulle leda mot det okända. Den skulle innebära en helt oskriven historia med en komplett främling. Fast en helt komplett främling var det trots allt inte. När jag skrev inlägget i Kapitel 4 så var jag ytterst vag och jag gav på något vis sken av att det skulle kunna gälla vilken främling som helst. Vilken ny bekantskap som helst. Vilket faktiskt inte var riktigt så som jag menade. Det fanns en väldigt specifik person i slutet av vägen och anledningen till att den beskrevs som det gjorde var att det är en person som jag inte känner. Alls. Jag vet vem hon är men har faktiskt aldrig, vad jag kan minnas i alla fall, utbytt ett endaste ord med henne. Jag vet vem hon är och vi har gemensamma bekanta, så jag är ganska säker på att hon vet vem jag är också. Hon skulle vara den där perfekta matchningen som jag ännu inte träffat. Eller åtminstone inte pratat med än. Den perfekta främlingen. Hon som skulle göra att jag skulle släppa allt och bara satsa helhjärtat på någon jag inte kände. Men så blev det inte och kommer så heller inte att bli. För även om hon åtminstone på avstånd har ett soligt leende, en utstrålning som få och är riktigt, riktigt vacker i mina ögon så är hon inte för mig. När jag skrev inlägget i Kapitel 4 så var vi båda singlar och det var därför hon blev ett av de möjliga vägvalen. Vi rör oss som sagt i samma kretsar och jag vet relativt mycket om henne från de gemensamma bekanta vi har. Men där tar det nu stopp. Inte för att hon inte är intressant längre utan för att hon inte längre är singel och har inte så varit på väldigt lång tid nu. Plus att hon inte är den som jag kommit fram till att jag är kär i. Inte ens i närheten faktiskt. För om vi skall vara ärlig så är ju inte kärleken någon främling, eller vad säger ni?

Love ain’t no stranger,
I ain’t no stranger
Love ain’t no stranger,
I ain’t no stranger to love

Tidigare kapitel:
Prologue: Whole Lotta Love
Chapter 1: Wanna Be Startin’ Somethin’
Chapter 2: Waiting For A Girl Like You
Chapter 3: Writings on the Wall
Chapter 4: Perfect Strangers
Chapter 5: Love Me Again
Chapter 6: Love to Love
Chapter 7: Still Loving You
Chapter 8: True Colors
Chapter 9: The Most Beautiful Girl in the World
Chapter 10: What Kind of Love
Chapter 11: Simple Man
Chapter 12: Roads Untraveled
Chapter 13: Shy
Chapter 14: I Only Wanna Be With You
Chapter 15: Road to Nowhere
Chapter 16: Point of No Return
Chapter 17: Changes
Chapter 18: You Can’t Hurry Love
Chapter 19: I Don’t Believe in Love(?)
Chapter 20: Carry on Wayward Son
Chapter 21: Jump
Chapter 22: Somethin’ Stupid (or NO Writings on the Wall)
Chapter 23: Modern Love
Chapter 24: Be Mine (or DON’T Wanna Be Startin’ Somethin’)
Chapter 25: Always Will Be (or WON’T BE Waiting For A Girl Like You)
Chapter 26: What is Love?
Chapter 27: The Way We Were (or DO NOT Love Me Again)
Chapter 28: Patience
Chapter 29: Love is a Battlefield
Chapter 30: Love Ain’t No Stranger (or WE’RE NOT Perfect Strangers)
Epilogue: ???