De här inläggen, som jag titulerat Breaking the Silence från Queensrÿches mästerliga låt, har haft som uppgift att påminna och även inspirera mig själv att gå bortom mina egna rädslor och berätta hur jag känner för dem jag känner det för. Tanken var att inläggen skulle fungera som en ständig påminnelse om att jag skall våga visa mig sårbar, berätta hur jag verkligen känner, lämna ut mig själv och be om hjälp från vänner, släktingar, familjemyter och favorithistorier för att våga uttrycka just mina känslor.

Can’t look back, it’s just a waste of time

Som ni vet från föregående inlägg – Chorus 2 – så har jag nu berättat för hon som är kärleken i mitt liv hur jag känner för henne. Ni är ju också medveten från Crossroads-inläggen om de delikata situationerna och om vi där beaktar den andra delikata situationen, den att hon numera har en pojkvän, så är det inte utan att jag ser tillbaka med lite sorg och undrar varför jag inte gjort något på nästan 1,5 år? Ja, så lång tid förflöt det i stort mellan att jag skrev Chorus 1-inlägget och Verse 2-inlägget. Jag vet att jag inte gjorde det jag sagt under all denna tid, nämligen berätta för henne hur jag känner. Jag vet att det varit medvetna val av mig att inte berätta och att de andra delikata situationerna, främst den tredje, spelat in, men det gör ju inte saken bättre i nuläget. Men att gå omkring och grubbla över saker man inte gjort är ju inget annat än slöseri med tid. Gjort är gjort och det går inte att ändra på. Bättre att nu fokusera framåt.

Can’t erase this hate from my eyes

Att det skulle finnas hat i min blick är helt enkelt inte sant. Jag är verkligen inte den typen av person som går omkring och hatar, men om jag skall återkoppla det till något så säger beskriver nog följande citat det bäst:

I will hate the man you choose. Because he is not me. And I will love him if he makes you smile. You are as beautiful as the sunrise.

Daniel Henney as lan Mandragoran in The wheel of Time TV-Series (2021)

Precis så är det. Jag kommer aldrig bli vän med den som hon väljer, för det är inte jag, men om han gör henne lycklig så kommer jag för alltid att stötta honom. Hon är det värdefullaste jag vet och som jag sagt tidigare här i bloggen så vill jag inget annat än hennes absolut bästa.

Nästa inlägg kommer avsluta denna bloggserie då jag känner att den nu fyllt sitt syfte, samtidigt som jag nu behöver gå vidare och fokusera på annat.

Tidigare:
Breaking the Silence – Bridge
Breaking the Silence – Chorus 2
Breaking the Silence – Verse 2
Breaking the Silence – Chorus 1
Breaking the Silence – Verse 1
Breaking the Silence – Fugue; ”2020”
Breaking the Silence – Prelude; ”Uppdaterad blogg (återigen)”