I Man With a Plan-inlägget som jag skrev för ett par månader sedan så beskrev jag mina tre just nu viktigaste mål och tanken var att i detta uppföljningsinlägg beskriva ett fjärde mål, samt även mer beskriva själva planerna och knyta dem mer till mina Projekt. Så blir nu inte fallet utan det blir istället en statusuppdatering av de tre viktigaste målen. Fast det är väl inte fy skam det heller, eller hur? Tänkte väl det…

  • Stuga
    • Målet är ju, som ni vet, att skaffa en stuga med tillhörande garage i Hotings närområde. Eller egentligen så är ju målet att skaffa mark där det finns eller där jag kan bygga just detta själv. Det är även viktigt att marken är förlänad med en sjötomt. Enkelt, eller hur? Men här skall jag ärligt säga att inte mycket hänt sedan sist. Inte mycket alls. Fast det betyder inte att jag suttit still i båten, tvärtom faktiskt. Jag var så sent som idag på två stycken exekutiva auktioner hos Kronofogden här i Östersund för att se ifall jag skulle köpa mig endera en stuga eller en lägenhet i fjällen. Det första objektet, en stuga på ofri grund i Borgafjäll, var värderad till 800kkr och det var väl ungefär där mitt maxpris gick. Men det gjorde de inte för de andra som deltog i auktionen! Inte ens i närheten! När auktionen drog igång så trissades priset snabbt upp från startbudet på 500kkr till slutpriset 1,5 miljoner kronor! Helt sanslöst för en 50 kvadratmeter stuga där man inte ens äger marken! Sedan visade det sig att den som lagt högsta budet tyckte det blev för dyrt, eller inte kunde betala handpenningen, vad vet jag, så auktionen fick gå om och priset landade till slut på 1 miljon 405 tusen kronor, vilket även det är sanslöst högt! Därefter gick det andra objektet, en 30 kvadratmeter stor (eller liten) bostadsrättslägenhet, även den i Borgafjäll. Här var värderingen 950kkr och jag hade väl även här satt ett maxtak på 800kkr, det är ju exekutive auktion trots allt, men andra tyckte annorlunda. Faktum är att även Kronofogden tyckte annorlunda. Innan auktionen ens drog igång så redogjorde de att det fanns fodringar som uppgick till ca 875kkr och att de inte skulle sälja under detta. De förväntade sig att hamna åtminstone i fas med värderingen. Något de hade kunnat informera om i förväg, för då hade inte jag deltagit i alla fall. Faktum är att det var folk som klev upp och gick ut från auktionen när det klargjordes, så var inte ensam i min uppfattning. Hur som helst så såldes den till slut för 1,1 miljoner, vilket även det är helt sjukt dyrt! Klår nog lägenhetspriserna i Göteborg till och med skulle jag tro! Så, det blev inga fjällbostäder för undertecknad och med det sidospåret avklarat så har det blivit dags att fokusera på mitt egentliga mål; stugan/marken i Hoting.
  • Boende
    • Som jag skrev i föregående inlägg, Man With a Plan, så har Östersund vuxit hos mig. Jag har gått från att inte varit speciellt förtjust i staden till att jag faktiskt numera anser det som hemma. Det här är nog något positivt som kommit ur Covid19-pandemin då jag de senaste två åren rest betydligt mindre och därmed tillbringat mer tid här. Sedan att stora delar av min släkt, främst på min mors sida, samt att många av mina barndomsvänner finns i stan har gjort att den vunnit över mig på sin sida. Sedan skall vi inte heller förakta närheten till naturen, det faktum att allt jag är intresserad av finns mer eller mindre på en armlängds avstånd och att det är hyfsat nära till Hoting. Allt det spelar in, såklart. Precis som jag skrev senast. Har väl inte hänt så mycket annat än att jag lagt en bevakning på Hemnet på området och lägenhetstypen jag söker, vilket så här långt inte resulterat i något napp. Det har kommit ut lägenheter till försäljning i området men de har dessvärre inte varit det jag söker. Kräsen? Javisst! Men så skall det väl vara om man skall hitta ett ställe man skall trivas på, eller hur? Det är väl ingen superbrådska att byta så jag får helt enkelt bida min tid och invänta att en lägenhet dyker upp.
  • Kärleken
    • Om ni har följt med här i bloggen och då läst mina Crossroads-inlägg, mina Breaking the Silence-inlägg och mina Projekt No.5-inlägg så är ni relativt uppdaterade om statusen på detta målet redan. Ni vet att jag till slut tagit mig i kragen och berättat hur jag känner för hon jag värkt fram – och till slut vågat erkänna för mig själv(!) – att jag verkligen vill vara tillsammans med. Dock så var det alldeles på tok försent och den dikeskörning som jag skrev tidigare är ett faktum. Min prokrastinering, som kommit av min rädsla för att riskera den fina relation vi haft samt relationen med ett av mina ex och tillika hennes syster, har ju gjort att jag för tillfället känner det som att jag slarvat bort något som kunnat bli väldigt fint och bra. Men där är vi och för tillfället så håller jag på att avsluta de tre bloggserierna ovan, där sista Breaking the Silence-inlägget är publicerat, och de andra två skall avslutas innan januari månads utgång. Målet nu är att släppa taget om henne och därmed även exkludera henne från mitt liv, vilket inte kommer bli lätt både sett ur en känslomässig synvinkel då hon är den bästa jag vet, men även rent fysiskt då hon faktiskt blir en av mina absolut närmaste grannar i Hoting. Ja, hon har faktiskt införskaffat lägenheten mitt emot min i trappuppgången. Inte den bästa av situationer när man försöker komma så långt bort från henne som möjligt. Men det är vad jag har att jobba med och precis som jag skrev senast så får jag gå vidare härifrån. Om det finns en vilja så finns det en väg, antar jag. Finns det inga nya mål i frågan nu då? Visst finns det tankar och drömmar om andra bara jag bearbetat detta klart, men mer om det i kommande inlägg.

”I ain’t waiting and wishin’ (Take it up now, take it up now)
Oh I got that ambition (Take it up now, take it up)
I’m a man on a mission”

Tidigare:
Man With a Plan