För lite mer än 2 år sedan så gjorde jag en recap av de Crossroads-inlägg som jag hade skrivit fram tills dess i Chapter 20: Carry on Wayward Son. När vi nu närmar oss slutet på denna bloggserie – nästa inlägg kommer bli det sista kapitlet – så kände jag att vi får göra en recap på det som hänt i kapitel 21 och fram till nu, låter inte det som en bra idé? Tänkte väl det. Precis som förra gången så snor vi väl upplägget från den fantastiska och numera avslutade TV-serien Supernatural:

THEN

I kapitlet med titeln Jump så konstaterades att nuläget är att jag erkänt för mig själv något som kanske alla andra vetat hela tiden, nämligen att jag är kär (se kapitel 19), men att jag inte agerat på mina känslor ännu. Att jag är kär är trevligt men mitt liv är på intet vis avhängt på hur till vida det kommer att bli något utav det, även om det skulle innebära något underbart som skulle göra allt så där operfekt perfekt om det skulle bli så. Så nu återstår bara att våga visa mig sårbar, berätta hur jag verkligen känner, lämna ut mig själv och samtidigt be om hjälp från mina vänner, mina släktingar (och för den delen även hennes om jag kan), hämta styrka från våra familjemyter och speciellt hämta inspiration från alla mina olika favorithistorier och sedan berätta för henne hur jag känner.

I kapitel 22 så börjar jag beskriva vägar jag valt bort, det vill säga som jag inte kommer ”vandra”, och först ut är hon i Chapter 3: Writings on the Wall, i Writings on the Wall-inläggen och inläggen om Projekt #5. Påstår här att när jag nu kommit till insikten att jag är kär så visade det sig att det I N T E var personen som finns efter denna väg, konstigt nog. Men livet är konstigt ibland. Samt känslorna. Konstiga alltså. Så varför är det då så konstigt? Jo, för denna väg ledde till hon som är min absoluta drömkvinna. Hon som är den vackraste, den roligaste, den underbaraste och helt enkelt mest fantastiska kvinna jag vet och som jag skulle ge allt för att få vara med. Hon är med andra ord helt perfekt i mina ögon, även om hon faktiskt har en hel del brister och en hel del saker att jobba på. Fast det gör henne bara ännu mer perfekt. Mer mänsklig. Fast det är inte hon jag är kär i trots allt.

Tjugotredje kapitlet tar avstamp i avsnitt två av TV-serien Modern Love på Amazon Prime, som i sin tur bygger på New York Times-kolumnen Modern Love och kolumninlägget When Cupid is a Prying Journalist. Här beskriver jag hur väl det som finns i både serien och kolumnen speglar hur mitt förhållande med hon som återfinns i Chapter 5: Love Me Again förlöpte och jag bekräftar även att det är hon som jag erkänt för mig själv att jag är kär i.

Det tjugofjärde inlägget fortsatte beskriva vägar jag valt bort och den här gången var det vägen i Chapter 1: Wanna Be Startin’ Somethin’ som förklarades varför den valts bort. Det här är en person som jag en gång i tiden skulle kunna tänkt mig att gifta mig med men då timing inte verkar vara vår grej, då hon strax efter att jag drog i gång detta med Crossroads-inläggen blev sambo med sin nuvarande partner, så valdes denna väg bort. Jag har inte, har aldrig haft och kommer heller aldrig att ha, för avsikt att medvetet gå in och förstöra något som några andra har. Så fungerar inte jag. Detta även fast hon är vacker som en sensommarnatt, har en underbar personlighet, är rolig, lättsam, glad och har väldigt lika intressen som mig själv. Där och då så var hon inte menad för mig.

Kapitel 25 börjar med att jag skriver att även om jag valt bort hon i Chapter 3: Writings on the Wall (se kapitel 22) så kommer hon alltid att vara någon som förföljer mig för resten av mitt liv då jag varken kan eller vill undvika henne. Jag får helt enkelt lära mig leva med att det alltid kommer finnas en anspänning mellan oss. Jag går sedan vidare och beskriver nästa väg som jag valt bort, eller testat och visat sig inte fungera, vilket var vägen i Chapter 2: Waiting for a Girl Like You. Trots att hon är helt underbar i mina ögon, vacker och exotisk som en nymåne, en av de roligaste personerna jag känner, magisk att tillbringa tid med, alldeles på tok för smart för sitt eget bästa, självständig som få och inte så lite knasig i all sin… ja, underbarhet, så fick vi det inte att fungera trots flertalet försök. Vi lyckades inte matcha ihop oss fast vi nog båda egentligen ville. 

I kapitlet What is Love? påpekar jag det uppenbara, nämligen att den röda tråden i dessa Crossroads-inlägg är ”kärlek” i alla dess former. Jag försöker sedan beskriva vad kärlek är enligt olika verifierade och overifierade teorier och källor samt avslutar med att beskriva vad kärlek är för mig.

NOTERING: Härefter inträffar en diskrepans bland inläggen/kapitlen som jag aldrig riktigt förklarat. En skiftning gällande vem som jag kommit fram till att jag är kär i sker från att ha varit hon i Chapter 5: Love Me Again, vilket bekräftades i Chapter 23: Modern Love, till att bli hon som jag titulerat min absoluta drömkvinna och som finns i Chapter 3: Writings on the Wall, i Writings on the Wall-inläggen och Projekt #5-inläggen. Just vem jag är kär i – dvs skiftningen – är på intet sätt felaktig utan det är bara att jag aldrig förklarat ändringen här i bloggen. Det som hände var att vi gick in i ett nytt år (2020) och när jag skapade bloggkategorin Breaking the Silence, gav bloggen taglinen ”No Secrets, No Lies” och även började skriva på bloggserien Breaking the Silence, så var det för att våga bryta min tystnad samtidigt som jag inte skulle ha några hemligheter eller berätta några lögner. Det gav en insikt i att jag var tvungen att vara mest ärlig mot mig själv, oavsett de hinder och svårigheter det skulle innebära, och i och med det så skiftades fokuset till den som är kärleken i mitt liv – min drömkvinna.

I kapitel 27, The Way We Were, så beskrivs historien bakom varför hon i Chapter 5: Love Me Again valts bort (Not: Efter att skiftningen som beskrivs ovan skett). Hon är den av mina före detta bättre hälfter som finns i mina tankar från och till, oavsett om jag vill det eller inte. Hon är en person vars charm är helt underbar, med en fantastisk humor, ett älskvärt skratt och någon som jag tycker väldigt mycket om i alla hennes fel och brister. Men även om jag åtminstone en gång i tiden kände att hon kunde varit the one, så är det inte där vi är idag. Jag har kommit till insikt att det skeppet har seglat och även hur mycket jag än skulle vilja så finns dessvärre inte de rätta känslorna där längre för att försöka igen. 

Kapitel 28 börjar med ett citat från den gamle filosofen Atticus; Never go in search of love, go in search of life and life will find you the love you seek. Skriver att genom att se till att fylla mitt liv med de människor som får mig att må bra, de som ger mig något tillbaka, samt de saker som jag både vill uppleva och saker som tvingar mig att utvecklas och utmanar mina rädslor, så har jag gett mig ut på resan att söka mitt liv. Fortsätter med att undersökningar visat att det tar i genomsnitt 4,9 dejter för oss att bli kär, vilket innebär att vi nog är alldeles för otåliga när det kommer till vår jakt på den stora kärleken. Kåserar sedan vidare runt det här med attraktion.

I det tjugonionde kapitlet så tog jag upp en sak som Olof Röhlander skrev om i ett av sina nyhetsbrev, nämligen att kärleken förändrar en som person. Man anpassar sig till den andre, vilket väl är bra egentligen, men samtidigt så kan man ju inte utplåna sig själv. Vilket har hänt undertecknad. Det gäller med andra ord att både ta hänsyn till den andre samtidigt som man bejakar sig själv. Receptet för en lång och lycklig relation enligt Olof, handlar om att dagligen ställa sig själv två frågor för kärleken:

1. Vad kan jag göra för att förtjäna henne/honom även idag?
2. Hur kan jag göra hennes/hans liv lite bättre?

Utöver det så behöver man skapa eller hitta något som båda vill göra, något som man kan sträva mot tillsammans. En gemensam dröm. Ett mål. Det kan ta lite tid att hitta detta, speciellt i ett nytt förhållande, men det är faktiskt viktigare än att man har gemensamma intressen. Det är som sagt viktigt att man fortsätter vara sig själv, ägnar sig åt sina intressen, men det är också viktigt att man hittar det man har gemensamt och är beredd att lägga tid och energi på det. 

I kapitel 30 så beskrivs varför vägen i Chapter 4: Perfect Strangers inte valts att gå vidare med och det konstateras att jag nu valt bort alla 5 vägar(!), men jag lovar att jag skall förklara det i framtida inlägg. Hon som fanns i slutet av denna väg är faktiskt en främling, någon jag inte känner men som jag vet vem hon är genom gemensamma bekanta. Hon, åtminstone på avstånd, har ett soligt leende, en utstrålning som få och är riktigt, riktigt vacker, men där tar det stopp då hon inte längre är singel och har inte så varit så på väldigt lång tid. Plus att hon inte är den som jag kommit fram till att jag är kär i. Inte ens i närheten faktiskt.

Kapitel 31 börjar med att ta upp de val jag gjort och att de egentligen alltid gjorts utan någon speciell plan för framtiden. Så har det varit i valen gällande utbildning, i valen gällande min jobbkarriär och även i valen gällande mina förhållanden. I de flesta fallen så har valen lett till något bra, kanske mer av slump än av något annat, och gjort att jag kunnat hålla på med saker jag tycker är kul samt att det gett mig ett bra jobb och en hyfsat bra lön. Men i förhållanden så har jag jagat min svans och inte vetat vad jag vill. Fast det vet jag nu. För första gången refererar jag till något jag här kallar Eländet för att beskriva att det är en prekär situation jag just nu befinner mig i för att få den jag vill ha.

Det trettioandra kapitlet börjar med att referera till Breaking the Silence-inläggen där jag både beskriver och inspirerar mig själv till hur jag skall berättat för hon jag är kär i att jag är kär i henne. Vidare så beskriver den fyra steg man skall ta för att hitta sin själsfrände:

  1. Intala dig själv att kärlek är möjligt
  2. Vad för partner vill du ha?
  3. Döm inte dig själv. Håll fokus på dina styrkor
  4. Sluta vänta och gör allt som du vill göra! NU!

Avslutar kapitlet med att för första gången referera till att det är en delikat situation att hantera för att följa den väg som jag valt, där den delikata situationen är att se som samma som Eländet jag beskrev i föregående inlägg.

I kapitel 33 så försöker jag beskriva min nuvarande situation och vad jag gjort utifrån de fyra punkterna i föregående inlägg för att hitta min själsfrände. Konstaterar att situationen med den jag är kär i behöver hanteras med omsorg och varsam hand och att det samtidigt finns lite feghet och osäkerhet inbakad i att jag inte gjort mer. Att det som jag kallar den delikata situationen håller tillbaka mitt agerande. Återigen så refereras Breaking the Silence-inläggen och säger samtidigt att allt skulle varit betydligt enklare om jag inte känt så här, men att man rår ju inte på vad ens hjärna och hjärta säger till en. Dock är det dags att agera på det alla i min närhet redan verkar ha insett – och påpekat! – och bara se till att det händer.

Trettiofjärde kapitlet tar upp en artikel från hennesvag.se som handlade om 25 tecken på att han är rädd för hur mycket han gillar dig. Jag beskriver sedan min situation utifrån dessa 25 punkter gällande hur jag själv är och hur mitt agerande är gentemot hon som är kärleken i mitt liv. Konkluderar att det är precis så här det är och att hon som är kärleken i mitt liv nog egentligen redan vet att jag är kär i henne då kvinnor överlag är betydligt, betydligt bättre än män på att plocka upp sådana här signaler. Den ständigt närvarande delikata situation ställer dock till det då jag inte vill riskera det som finns idag gällande relationen med henne och relationen med en del andra i hennes och min närhet. Skriver att det i kommande inlägg blivit dags att beskriva varför situationen är så delikat.

I kapitel 35, som kom nästan 1 år (!) efter föregående inlägg, så börjar jag med ett citat som lyder: Berätta för flickan du älskar att du älskar henne. Och berätta sanningen för alla, närhelst du kan. Ni ser, inte komplicerat alls. Så enkelt är det. Men trots att jag varit ensam med henne flera gånger så har jag inte berättat. Jag har inte tyckt det varit ”bra” situationer, mest för att hon till viss del varit lite utsatt och sårbar vid de tillfällena och jag har inte velat förstöra stämningen genom att berätta. Jag inser givetvis att det också beror på rädsla från min sida, för tänk om hon inte skulle tycka likadant? Att jag inte berättat beror givetvis också på tre delikata situationer som finns och den första av dessa delikata situationer, som är den minst delikata, är den åldersskillnad som råder mellan oss. Konkret så är situationen delikat för att jag vet att hon har en fixering vid ålder, främst sin egen, och därigenom så tror jag att det kan sätta käppar i hjulet utifrån om hon känner för mig som jag för henne? Avslutar dock med att jag tror att den situationen går att hantera – ålder är ju bara en siffra.

Kapitel 36 börjar med att jag skriver, igen, att jag tror det vid det här laget är relativt uppenbart för hon som är kärleken i mitt liv vad jag vill eftersom kvinnor överlag är ljusår mycket bättre än vi män på att plocka upp sådana här saker utan att de behöver uttalas rakt ut. Jag tycker mig ha visat med all tydlighet både i mitt språkbruk och med mitt kroppsspråk hur jag känner för henne. Att jag tickar i alla checkboxar som triggar en persons undermedvetna om att den andre gillar en, det vet jag att jag gör. Jag kan se det på henne och jag kan se att hon innerst inne vet. MEN, så har då den andra delen av den delikata situationen dykt upp, nämligen att hon har skaffat sig en pojkvän, vilket gör mig genuint ledsen inombords. Jag konstaterar dock att jag ändå kommer berätta för henne hur jag känner, då jag inte vill ångra motsatsen på min dödsbädd, och att det faktum att hon numera har en pojkvän faktiskt mer är hennes problem än mitt.

I kapitel 37, Sister Christian, så har vi kommit fram till den tredje och sista delikata situationen som hållit mig tillbaka. Den som obönhörligen är den mest delikata av de tre då den i mångas ögon är en vattendelare. Vissa skulle aldrig kunna tänka sig det medan andra inte har något problem alls med det. Svart eller vitt. Ett passande citat i sammanhanget är: Love’s usually a bad idea. Still, we allow it to happen, or this life would be intolerable. Fortsätter med att personerna i Chapter 3: Writings on the Wall och Chapter 5: Love Me Again står i centrum i detta och det på grund av att de är systrar! DET är den STORA delikata situationen! DET är vad som hållit mig tillbaka! Att bli kär i lillasystern till sin ex-flickvän är ingen optimal situation – tro mig! Men det är svårt att styra över hur man känner. Jag har aldrig haft någon som helst intention att det skulle bli så här och jag vill absolut inte att det skall vara något som skulle komma emellan dem två, vilket också är det som hållit mig tillbaka och som gjort att jag försökt förtränga mina egna känslor. Avslutar inlägget med att konstatera att jag tycker om henne så himla mycket som person och allt eftersom att jag lärt känna henne bättre, med alla hennes fel och brister, så är hon någon jag skulle vilja ha i mitt liv varje dag. Men utifrån där vi nu befinner oss och utifrån de delikata situationerna så känns inte detta längre som en trolig väg att vandra.

NOW

I och med det så har vi kommit fram till nutid. Jag har berättat för henne hur jag känner, vilket jag beskriver i Breaking the Silence-inläggen, och jag har berättat hur jag kommer agera framgent utifrån de tre delikata situationerna i Projekt No.5-inläggen. Precis som dessa Crossroads-inlägg, så kommer även dessa två bloggserier att avslutas i närtid. När är inte spikat för någon av de tre, men definitivt innan januari månads utgång. Resten av 2022 skall ägnas till att fylla mitt liv med andra saker än att älta det förflutna och det som jag ändå inte kan ändra.

”Looking back at yesterday
Now there’s nothing else missing
The puzzle is closed and complete”

Så, jag valde vägen jag skulle vandra men på grund av de delikata situationerna, eller min egna rädsla inför dem, så kan vi konstatera att hela detta pussel till Crossroads-projekt i stort nu stängts, eller är på god väg att göra det.

”My heart is in your hands
A bond so unbreakable
I have never felt like this before
I never knew it was possible
Never knew I was capable”

Det är sant precis som textstycket ovan säger, valet finns hos henne nu och jag kan ärligen säga att jag aldrig känt så här för någon tidigare. Det faktum att vår vänskap och mina känslor för henne utvecklats parallellt över tid är unikt i mitt liv och det är nog därför jag blir förvånad själv över att jag kan hålla av någon så starkt som jag faktiskt gör, men det är väl därför som hon ÄR kärleken i mitt liv!

”For every step I will be there for you, for us
And every second for the rest of my life you will find me here
You will find me here”

Jag kommer alltid, ALLTID, att ställa upp för henne om hon skulle behöva mig och jag kommer alltid, ALLTID göra allt för oss om det skulle bli vi. Hon vet vars jag finns och även om jag inte kommer sitta och vänta på henne så kan hon alltid hitta mig där.

Avslutning följer…

Tidigare kapitel:
Prologue: Whole Lotta Love
Chapter 1: Wanna Be Startin’ Somethin’
Chapter 2: Waiting For A Girl Like You
Chapter 3: Writings on the Wall
Chapter 4: Perfect Strangers
Chapter 5: Love Me Again
Chapter 6: Love to Love
Chapter 7: Still Loving You
Chapter 8: True Colors
Chapter 9: The Most Beautiful Girl in the World
Chapter 10: What Kind of Love
Chapter 11: Simple Man
Chapter 12: Roads Untraveled
Chapter 13: Shy
Chapter 14: I Only Wanna Be With You
Chapter 15: Road to Nowhere
Chapter 16: Point of No Return
Chapter 17: Changes
Chapter 18: You Can’t Hurry Love
Chapter 19: I Don’t Believe in Love(?)
Chapter 20: Carry on Wayward Son
Chapter 21: Jump
Chapter 22: Somethin’ Stupid (or NO Writings on the Wall)
Chapter 23: Modern Love
Chapter 24: Be Mine (or DON’T Wanna Be Startin’ Somethin’)
Chapter 25: Always Will Be (or WON’T BE Waiting For A Girl Like You)
Chapter 26: What is Love?
Chapter 27: The Way We Were (or DO NOT Love Me Again)
Chapter 28: Patience
Chapter 29: Love is a Battlefield
Chapter 30: Love Ain’t No Stranger (or WE’RE NOT Perfect Strangers)
Chapter 31: Wasted Years
Chapter 32: Waiting for Love
Chapter 33: Can’t Fight This Feeling
Chapter 34: Are You Ready for Love
Chapter 35: Something
Chapter 36: Rewrite the Stars
Chapter 37: Sister Christian
Chapter 38: For Every Step
Chapter 39 (The Final Chapter): ???
Epilogue: ???