Man brukar ju lite skrockfullt säga att om något händer för tredje gången så gäller det eller så brukar det betyda att på tredje försöket så lyckas man. Hur än det är med den saken så har jag faktiskt använt mig av låten Feeling Good fyra gånger här i bloggen redan:

  1. I ett inlägg titulerat Nystart, från den 20 augusti 2015, som jag skrev när jag återuppväckte denna blogg från sin cirka 3 år långa dvala, för att beskriva mitt nya liv efter att ett av mina förhållanden tagit slut.
  2. I ett inlägg när jag letade efter en ny tjänstebil, Volvo & Jag? från 28 augusti 2015, och att Volvos reklam just där och då matchade mitt nya leverne efter uppbrottet i Punkt 1 ovan.
  3. I ett inlägg från 9 maj 2017 som jag döpte till It’s a new day, it’s a new dawn.. och som handlade om att en vän la märke till och kommenterade att jag gjorde saker annorlunda mot hur jag brukar och att det nog berodde på att jag helt enkelt mådde bra.
  4. I inlägget Feeling Good från 13 november 2018, konstaterade jag att livet var bra och att händelsen som triggade Nystart-inlägget, som jag beskriver i Punkt 1 ovan, numera låg helt bakom mig och att det fanns betydligt viktigare saker och personer i mitt liv.

Så om jag nu redan använt mig av Feeling Good fyra gånger, varför yrar jag då på om tredje gången gillt? Det blir väl ingen tredje gång med detta inlägget? Jo, det blir det om vi applicerar lite enkel logik över det hela. Eller i alla fall om vi applicerar min logik på det. Punkterna 1, 2 och 4 reflekterar samtliga över en och samma grundhändelse, nämligen uppbrottet som jag beskriver i inlägget 2015 – Skitåret, del 2, så med min logik så blir det då första gången. Hänger ni med? Andra gången blir alltså Punkt 3 ovan när jag beskriver att jag helt enkelt mådde bra och att jag betedde mig annorlunda mot vad jag gjort på väldigt länge. Vilket nu oavkortat för oss till den tredje gången:

Att säga att jag för tillfället ”mår bra” vore att ta i, men det är samtidigt slutmålet med denna tredje gången gillt. Eller egentligen så mår jag inte dåligt alls utan jag har det faktiskt väldigt, väldigt bra. Åtminstone på det stora hela. Det enda lilla smolket i bägaren som gör att jag inte känner mig helt tillfreds med tillvaron är ju rörande mitt så kallade kärleksliv och hur det inte riktigt föll ut så som jag önskade, vilket jag beskrivit i de nu avslutade Crossroads-inläggen. Men från och med idag så kommer jag se mitt liv i nytt ljus igen. Se det som en ny gryning, en ny dag och ett nytt liv för mig, precis som låten så förtjänstfullt uttrycker det. Från och med idag så kommer jag att ta fasta på det jag skrev om i Future World-inlägget, det vill säga det som årets horoskop indikerade för mig, och jag kommer följa den gamle filosofen Atticus råd, som jag skrivit om flertalet gånger här i bloggen, nämligen; Never go in search of love, go in search of life and life will find you the love you seek. Så med det så lämnar jag nu allt vad Crossroads, Breaking the Silence och Writings on the Wall där hän, släpper taget om det som varit så som jag beskriver i Projekt No.5, och beger mig ut på okänd mark för att söka det där livet där jag mår bra – eller bättre – och kanske, kanske så dyker den där kärleken upp så som horoskopet och Atticus förutspått. Häng med här i bloggen, eller i mitt verkliga liv, så lovar jag att berätta hur det går.

”It’s a new dawn
It’s a new day
It’s a new life
For me…”