Titeln, eller benämningen, som jag använder till dessa inlägg är precis så som du gissat (eller hur?) taget från den eminenta Jackie Chan filmen med samma namn. Anledningen till att jag valt att skapa en serie blogginlägg som belyser detta är för att försöka få ned på pränt vem jag är som person. Det här är inte någon existentiell personlighetskris utan mer ett ärligt försök att bena ut vad jag tycker i olika frågor, vad jag står för, mina värderingar och vad jag har för drivkrafter. Är de desamma som det jag visar utåt eller visar jag omedvetet upp en mask? Att känna sig själv och komma till insikt med vem man är och hur man agerar i olika situationer är fundamentalt för att lyckas med olika förehavanden och projekt. Därav dessa blogginlägg.

Färgpsykologi visar på hur färger påverkar oss och är något som ofta används i framförallt marknadsföring. Precis som vår unika aura, så har olika personligheter olika färger (tydligen?). Frågan här är hur tillvida jag tror att färgen på min personlighet kompletterar resten av mig? Efter genomfört färgpsykoligitest så tillhör jag tydligen den ”Svarta färgfamiljen” vilket beror på att jag relaterar mest till svart som färg, vilket väl inte kommer som någon överraskning direkt. Brukar föredra svarta saker och allt från min bil till mina skoterkläder till… ja, you name it, är svart. Jag har blivit bättre på att föra in färg i mina val de sista åren, men att svart är en favvo är som sagt ingen överraskning. Enligt testet så skall det dock vara ganska så unikt, vilket jag egentligen betvivlar (om det nu inte står så om alla färger). Hur som helst, vad innebär då detta?

Svart representerar makt, individualitet, enkelhet, mystik och en intensiv andlighet. Du måste ha kontroll hela tiden och du går mycket långt för att dölja dina osäkerheter. Du har en kraftfull närvaro och du tenderar att vara en naturlig ledare. Du har ett starkt intellekt, otrolig självdisciplin och ibland en något kritisk syn på världen. Du står alltid på dig, och när du vet att du har rätt… ja, då har du rätt, och det går inte att stoppa dig! Ditt driv kommer att ta dig långt!

Individualitet, enkelhet och mystik är väl något som jag åtminstone till viss del kan relatera till. Att jag brukar agera som ”kärringen mot strömmen” och göra samt tycka annorlunda mot alla andra, har jag ju tagit upp tidigare här i bloggen och att jag i grunden både är enkel i min natur, åtminstone enligt mig själv, och försöker leva mitt liv enkelt tycker jag stämmer in. Det här med mystik kan man ju tolka lite som man vill men jag brukar tycka om att hålla saker lite hemliga för mig själv och därav titeln på bloggen numera; No Secrets, No Lies, för att försöka bryta det. Att jag förknippas med makt tycker jag däremot inte stämmer och någon intensiv andlighet tycker jag inte heller att jag känner, även om jag väl tror på att det finns något där ute som är lite mer än det vi ser. Att jag går långt för att dölja min osäkerhet stämmer väldigt bra och jag tycker om att ha kontroll på saker och ting. Om jag har en kraftfull närvaro och är en naturlig ledare får andra bedöma, men jag hamnar – eller ser åtminstone till att hamna – i närhet där beslut tas. Självdisciplin har jag, finns få saker jag tycker mer illa om än att inte leva upp till det jag utsatt mig för att göra, och jag kan definitivt ha en kritisk syn på saker och ting. Starkt intellekt vet jag inte, men jag har väl relativt lätt att lära mig nya saker och vet väl åtminstone lite om hyfsat mycket, samtidigt som jag vet mycket om några saker. Att jag står på mig är definitivt sant och jag har fler än en gång fått förklarat för mig hur envis jag är, men hur tillvida det innebär att jag är ostoppbar och att det ger mig ett driv som kommer ta mig långt får nog framtiden utvisa.

Tidigare inlägg:
#1 DISC
#2 Personality & Psychology
#3 Chinese Zodiak
#4 Self Awarness
#5 Chiromancy
#6 16Personalities, del 1
#7 16Personalities, del 2
#8 Color Psychology