Det var ett tag sedan jag gjorde någon uppdatering i projekten som jag planerat att genomföra, eller åtminstone påbörja, under året. Så det är väl hög tid, tycker ni inte?

Well, dags att introducera ett nytt projekt för er och det här är faktiskt något som alltid funnits i bakgrunden under mer eller mindre hela mitt liv. Ända sedan dagen då jag föddes, hur otroligt det än låter. Hur det kommer sig skall jag förklara inom kort. Att kalla det här för ett ”projekt” är väl kanske att ta i egentligen, då det faktiskt skulle ha spelat ut sig själv ifall lämnats orört. Dock så skulle det ju inte blivit så som någon av de inblandade faktiskt skulle vilja ha det. Så vad är det då? Jo, det är ett litet problem, eller egentligen möjlighet till förbättring då jag inte gillar att se saker som ett problem, som har med min arvsrätt att göra. Förstår ni nu varför det funnits med i hela mitt liv? På både min mors och min fars sida så finns det ägande av skog med i bilden, i båda fallen tillsammans med deras syskon, och det här har ju hela tiden varit något som jag och min syster skulle komma att ärva (duh!) tids nog. Vilket i sig väl inte innebär några konstigheter. Möjligheten, eller problemet om ni så vill, är ju det att vi har en rad kusiner på respektive sida som även de ärver sina föräldrar. Det här skulle ju innebära att vi potentiellt skulle kunna bli väldigt många delägare och det kan ju lätt skapa en del slitningar, speciellt om vi också räknar med att var och en har en respektive som vill blanda sig i det hela. Blir många kockar som skall vara med och bestämma med andra ord.

På min mors sida så har det väl löst sig hyfsat bra så här långt då hon och min morbror löst ut min mosters del och vi nu endast är tre stycken som ärver. Mig veterligen i alla fall. Samtliga av oss tre bor i Östersund och vi brukar träffas någorlunda regelbundet, så där känns det rätt lugnt för tillfället i alla fall.

På min fars sida däremot så ägs skogen av min far (duh x2!) och mina två farbröder och det är här som det här projektet kommer in. Sedan för ungefär ett år tillbaka i tiden så har vi fört diskussioner om vad som skall hända med skogen. Om det skall få vara som det är (=många arvingar med respektive), om det skall säljas, om någon skall lösa ut de övriga och så vidare. För att förbereda för alla eventualiteter så har en del förberedelser gjorts sedan förra våren. En konsult har anlitats för att uppdatera skogsbruksplanen och en oberoende part har gjort en värdering av fastigheten. Med det nu i backspegeln så har jag uttryckt min önskan om att köpa skogen av mina farbröder samtidigt som jag och min syster får ett tidigt arv gällande min fars andel. Tanken är sedan att jag löser ut min syster från hennes del i arvet för att därigenom bli ensam ägare till skogsfastigheten. Går alla planer i lås så är det därmed tänkt att jag bör bli officiell skogsägare inom kort. Hur det nu blir med den saken återkommer jag med om i kommande inlägg. Spännande, eller hur? 🙂

Image result for skog

Projekt 1) – ??? (Tidigare Projekt #10, A & I)
Projekt 2) – Fit For the Future (Tidigare Projekt #11 ”No Pain, No Gain”, H & III – del 1del 2del 3del 4del 5del 6, del 7)
Projekt 3) – Easy Livin’ (Tidigare Projekt #14 ”A Room With a View”, D & IV – del 1del 2del 3)
Projekt 4) – Retro (Tidigare Projekt #16, F & VI – del 1del 2del 3del 4)
Projekt 5) – Giddy Up (Tidigare Projekt # 17 ”Areion” & VIII – del 1del 2del 3)
Projekt 6) – The Wild (del 1)