Vi närmar oss slutet på 2010-talet (eller heter det bara 10-talet?) så tänkte i en rad inlägg sammanfatta mitt årtionde gällande olika mer eller mindre kulturella teman. Bra eller anus, som Filip & Fredrik brukade uttrycka det, får du som läsare avgöra. Så utan vidare större omsvep så kör vi väl, tycker ni inte?

Först ut så tänkte jag lista de artister som jag enligt Spotify lyssnat mest på under årtiondet. Det som väl sticker ut är att Dio och Manowar inte finns med på listan medan jag lyssnat på en cover-artist som Matt Johnson så pass mycket att han slagit sig in bland topp 10. Intressant, må jag säga. Åtminstone för undertecknad. I övrigt så utgörs väl listan av de vanliga misstänkta och de som jag brukar referera och använda mig av här i bloggen gällande min musiksmak. Hävdar ju allt som oftast, vilket ni vet vid det här laget, att min musiksmak består av en treenighet, eller 3M, i Meat Loaf, Michael Jackson och ”Metal”, vilket ju listan påvisar. Med ett tydligt undantag i att jag också gillar Gessle oavsett vars han återfinns. Är dock också lite brydd, som vi säger hemmavid, gällande att inte någon filmmusik, dvs original score, från någon film har kommit med då jag lyssnar nästan dagligen på det. Men, men, är väl kanske bara hur Spotify väljer att sortera ut det hela:

1. Queensryche – Topp 10

2. Avantasia – Best of

3. Iron Maiden

4. Per Gessle – Best songs

5. Magnus Karlsson’s Free Fall

6. Roxette – Topp 5

7. Jorn

8. Meat Loaf – Topp 10

9. Matt Johnson

10. Michael Jackson – 10 from 1

Som ni ser så har jag ju listat mångas bästa alster redan, men några återstår. Däribland en topp-10-lista med Maiden som jag förvisso lovat skall komma. Oavsett så känner jag att det varit mycket Ryche och Avantasia här i bloggen på sistone, så tänker att vi kör på en lite mer udda MJ låt för att kröna detta blogginlägg. Låten släpptes faktiskt efter hans bortgång men den har det där lilla extra som resonerar så väl med mig och som återfinns så ofta i hans musik. Lyssna och njut om ni inte hört den tidigare eller bara inte gett låten den chans den förtjänar…