Julen är i snabbt antågande och på det så kommer snart det nya året, vilket markerar slut på decenniet och början på ett nytt. 20-talet, eller 2020-talet, eller vad det nu kan tänkas heta, påbörjas och faktum är att jag känner att jag går in i det stärkt och vid hyfsat god vigör. Sedan förra inlägget i denna serie, där jag var i kast med att avsluta min MBA-utbildning, så har jag medvetet tagit det lugnt. Eller tagit det så lugnt det går i alla fall med det jobb jag har. Jag kände att efter att jag lämnat in det sista arbetet och skrivit den sista tentamen så behövde jag pausa lite. Ta det lugnt. Helt enkelt göra mig själv en tjänst och inte påbörja något nytt på direkten. Faktum var att jag var sliten. Mer sliten än vad jag ville erkänna för mig själv. Sliten psykiskt. Jag tog medvetet inte ut så mycket semester men det gjorde inte så mycket. Var faktiskt skönt att vara inne och städa av en del gamla saker när alla andra var lediga. Det gav en frihetskänsla och en tid för återhämtning på jobbet då ingen var där och störde. Skönt faktiskt!

Angående det där med att inte påbörja något nytt direkt blev faktiskt till ett löfte till mig själv. Jag lovade, mig själv då, att inte starta något nytt som skulle ta upp en massa tid och tära på mig psykiskt det kommande halvåret. Inga nya projekt, ingen utbildning, inget utöver det som jobbet absolut krävde och som livet rent privat pockade på med. Lovade även mig själv att resa mindre och att inte jobba mer än de nödvändiga 8 timmarna om dagen. Om jag behövde jobba mer någon dag så skulle jag kompensera för det någon annan. Vara ledig en rad fredagar till exempel. Allt för att återhämta mig och inte närma mig den där berömda och ökända ”väggen”.

Så har det varit nu det senaste halvåret. Visst, kanske jobbat mer än de 8 timmarna per dag och de där lediga fredagarna blev inte många. Resandet gick heller inte ned så mycket, men lite i alla fall. Dock så har jag genuint försökt att resa mer på arbetstid istället för fritiden. Har också försökt sätta i system att inte komma in till kontoret förrän 8-8:30 på morgonen. Försökt träna på eftermiddagen och jag har försökt undvika att starta något nytt projekt. Några rent privat har det blivit, vilket egentligen varit avlastande i sig själva, och visst har jobbet krävt en del, men faktum är att jag hållit mig hyfsat passiv. Har tillbringat mer tid i lägenheten på Frösön, varit ute i naturen, hängt med vänner och familj samt gjort saker som jag genuint tyckt om. Otroligt skönt och otroligt stärkande rent fysiskt. Känner att det har varit riktigt skönt att ta det lugnt. Åtminstone lugnt med mina mått mätt.

Men nu har halvåret gått och efter nyår så känns det inspirerande att ta tag i ett par saker som jag skjutit på. Saker som jag vill göra men som jag vet kommer ta en hel del tid i anspråk rent privat. Men det är ju kul saker, så är helt övertygad om att jag kommer kunna njuta av att göra dem. Skall bli kul och inspirerande! Gjorde en förändring där för 6 månader sedan och nu snart så är det dags för en förändring igen. Kul!

”For once in your life, make it matter
For once in your life, let it be
Why don’t you hand it all over?”

Tidigare inlägg i serien:
Busy, busy as a bee…
Good Times Bad Times
Time
About Time

Time flies
Chairman of Time
”Det är mycket nu…”
Dags att tina fram…
Ingen tid för GFF
På spaning efter den tid som flytt…
Time flies…
In Time
Time of your life…