2021 blev ett annorlunda år både här i bloggen och rent allmänt. Om vi tar här i bloggen så skedde inga inlägg alls under årets första hälft och anledningen till det var helt enkelt att livet kom emellan. Så enkelt var det. Men om vi skulle försöka oss på en recap av året, hur blev det då? Vad hände? Vad blev bra och vad blev mindre bra? Lugn, bara lugn, här kommer en en hyfsat kort och koncis (eller kanske inte) sammanfattning så här på årets sista dag:

Det går väl inte att skriva en sådan här sammanfattning utan att ta påverkan som Covid-19 haft på året i beaktande. Precis som under år 2020 så har pandemin legat som en våt filt över hela 2021, åtminstone första halvan innan de flesta blivit vaccinerade och alla restriktioner började lyftas. Att säga att det inte påverkat undertecknad vore att sträcka på sanningen lite för mycket men i sak har jag inte mått dåligt av restriktionerna och på sätt och vis så har det varit skönt att inte behöva resa och att mer eller mindre göra allt jobb från hemmaplan, men samtidigt så har det varit begränsande och försvårande. Vissa saker görs helt enkelt bättre öga-mot-öga, så är det bara. Sedan så har det ju varit trist med alla inställda evenemang igen, eller inte inställda, framflyttade. Förhoppningsvis så kan de bli av nu under 2022.

Året inleddes med Covid-19 i tankarna då vi valde att fira in det nya året utomhus hos en vän. På sitt egna lilla vis så blev det riktigt trevligt och mysigt och det är verkligen sant som de säger, man får inte roligare än man gör sig. Så här i backspegeln så var det riktigt kul att göra något annorlunda.

Sedan då det nya året var på plats så tog vardagen vid, eller den nya pandemivardagen skall jag väl säga. Tog tillfället i akt att börja rensa i alla flyttkartonger och saker som stått magasinerade i mitt förråd efter det att vi tömde min mors hus då hon sålde det och flyttade till Östersund. Ett digert arbete där en hel del fått åka till återvinningen men en hel del har fått hitta nya hem via Tradera. Enda anledningen att jag lagt ut och sålt sakerna är för att jag tycker vi skall nyttja de resurser vi har på jorden och inte bara slita och slänga saker och bara för att jag inte har nytta av dem så kanske någon annan har det. Skall vi vara helt ärliga så är det alldeles för tidskrävande att hålla på att annonsera ut saker mot den inkomst de inbringar. Tid som jag egentligen inte brukar ha men som pandemin faktiskt hjälpt till att skapa. Något gott som kommit utav den i alla fall.

Något jag inte beskrivit här i bloggen men som faktiskt utgör ett av Projekten som jag genomför är att jag gav mig in i långfärdsskridskoåkandet. Jag tog mig i kragen och införskaffade all nödvändig utrustning, gick med i långfärdsskridskoklubben här i Östersund och genomgick även deras issäkerhetsutbildning. En kul grej som jag kommer skriva mer om i Projekt No. 7 – Gelida framöver, så håll utkik.

Utöver det så bestod vintern och vårvintern till stora delar av snöskoteråkning. Till skillnad mot 2020 så var vi ett gäng som trotsade pandemin och drog iväg till fjälls ett flertal helger för att köra. Visst, vi var inte lika många som vi brukar vara utan vi höll det till en mindre grupp med oss från Hoting men det var oavsett riktigt trevligt att få samlas igen. Saknade det under föregående år. Blev även för första gången på många år en dag på skoter på jaktområdet då jag och två jaktkollegor satte ut saltsten. En kul dag som kanske får mig att omvärdera det här med att inte jaga, men bara kanske.

Det lite tråkiga under året var att skidåkningen fick stå tillbaka mot hur det brukar vara i vanliga fall. Visst, det blev lite åkande i den lokala backen här i Östersund och en del Åre-häng, men inget alpäventyr, inga toppturer och inget åkande med min vapendragare från söder trist nog.

Under påsken så försökte jag att vara ledig så mycket som möjligt och skiftade mellan att hänga i Östersund och att hänga i Hoting. Gjorde egentligen inget annat än att vara ute och njuta av vårvintern, vilket var oerhört skönt faktiskt. Naturen är verkligen som balsam för själen ibland och det gör inte ont att bo i vackra Jämtland, om vi säger som så.

En liten otäck incident som lyckligtvis slutade bra var när min kusins karl körda av vägen på vårvintern och totalkvaddade sin bil. Mirakulöst nog så klarade han sig i stort utan några skador trots att han rullade med bilen och spred saker runt hela diket. Otäckt var som sagt var bara förnamnet och när jag skjutsade honom från sjukan till bilen för att plocka ihop alla saker och fick se förödelsen first hand så skall han verkligen tacka sin skyddsängel.

När våren så kom så skall jag inte sticka under stolen med att jag saknade min Mustang. När alla började plocka fram sina sommarbilar här i Östersund så kändes det konstigt att inte få göra detsamma. Jag gillade verkligen att ha en muskelbil på sommaren trots att jag inte är någon traditionell petrol head.

Under året så har jag verkligen snöat in på gammal vintage Hi-Fi, något jag började beskriva under 2020 här i bloggen, och jag har både köpt och sålt högtalare, förstärkare, recievers och kassettdäck under året. Har även investerat i en ny skivspelare, eller ny och ny, den är sedan det eminenta året 1975, men den är ny för mig. Faktum är att inhandlande av och lyssnande på LP-skivor har blivit lite av en ny hobby. Går ofta på gamla skivaffärer i jakt på någon guldklimp när jag är ute och reser numera – hur kul som helst!

I början på sommaren så hjälpte jag min mor att sälja sin stuga på Sandnäset och under några intensiva helger i maj/juni så städade jag, min mor och min syster med familj ut allt ur huset med tillhörande uthus. Det var inget litet jobb och det föranledde ofrånkomligt att en massa saker som vi kört dit från när hon sålde sitt hus i Hoting fick omlokaliseras till mitt förråd i Hoting – tur att jag hade rensat ut en massa tidigare under vintern så det fick plats!

Som jag beskrev i Walk on Water(?)-inlägget tidigare i år så inhandlade jag en Vattenskoter, något som därefter inte gick helt problemfritt. När jag avslutade det inlägget så hoppades jag på att återfå den reparerad inför min semester som då skulle börja på fredagen, vilket inte hände. Faktum var att halva min semester gick bort innan jag fick den reparerad och därigenom så var jag utan vattenskoter de finaste dagarna av dem alla. Riktigt, riktigt surt och något som kvalar in på min topp-3, om än på tredjeplatsen, över de sämsta sakerna som hände under 2021. Tog så mycket tid och energi att fixa och hela vattenskoterköpet blev bara något negativt.

Sedan i juli så drog min semester igång och under första veckan så hjälpte jag några vänner med deras ombyggnationen av huset sedan de blivit lurade av den snickare som skulle hjälpa dem. Andra veckan spenderades i ÖSD och de två avslutande veckorna så fick det bli världsmetropolen för hela slanten. Det hände en massa saker, givetvis, men att räkna upp allt tar för mycket plats utan vi begränsar till att säga att jag åkte aldrig iväg på någon resa eller så. Anledningen var att jag vid tidpunkten inte hunnit få mina 2 doser Covid19-vaccin än utan fick den andra dosen först i andra halvan av juli och var därigenom inte helt färdigvaccinerad och låtit det gå 2 veckor förrän i början på augusti.

Något som var mindre kul var inledningen på min semester, eller rättare sagt sista dagen som jag jobbade innan den startade, då jag fick en nyhet som jag förvisso borde kunnat förutse men som i alla avseenden var dålig på alla sätt och vis. Åtminstone tyckte jag det där och då. Både tidpunkten när nyheten levererades, hur den levererades och vad nyheten innebär var på alla sätt helt urusla faktiskt. Enormt otaktiskt och dåligt hanterat och det la på det stora hela en rätt så våt filt över hela min semester. Jag har faktiskt skrivit ett separat inlägg om det hela men har inte postat det än. Oavsett så kvalar det lätt in på andraplatsen på min topp-3 över de sämsta sakerna med 2021. Tycker nog fortfarande utfallet är dåligt men nu har jag arbetat hårt med att ändå få det som jag vill så det går att leva med för tillfället, men kul är det inte. Dödade lite av min inspiration för jobbet kan man lugnt säga.

Något som var roligare är att jag återupptog en grej under sommaren som det lätt var 15 år sedan jag sist gjorde, nämligen kasta frisbeegolf. Var min morbror och min kusins man, han som voltade med bilen, som ”lurade” in mig i sporten igen och även om jag aldrig varit någon superutövare back in the day så har jag ju spelat min beskärda del genom åren. Oavsett så har det blivit spel både på banan i Hoting och på banan här på Frösön under sommaren – superskoj!!

Ytterligare en ny sak som jag faktiskt initierade redan under våren, eller till och med under 2020, var att uppdatera min friluftsutrustning. Detta för att komma mer i linje med det som brukar benämnas ultralätt packning. Finns väl inget värre än att behöva bära tungt om man inte måste? Det här är något jag kommer återkomma till i bloggen nästa år då det är ett work in progress och kommer troligen presenteras som ett Projekt.

Oavsett vad jag skrev ovan så blev det ingen jakt i år heller. Jag skulle väl ljuga om jag säger att jag saknar jakten, för det gör jag inte, men jag saknar nog gemenskapen den för med sig, att tillbringa lite egentid med min morbror och att man är ute i naturen. Kommer nog att överväga starkt att jaga 2022 igen.

Under senhösten så har jag även börjat kika på ett nytt boende här i Östersund, som ni kommer kunna läsa om i Projekt No.3 – Supellex, samt att skaffa mark för att bygga en stuga i Hoting, som ni kan följa i Projekt No. 8 – Villa, och något jag beskrev i inlägget Man With a Plan.

Har även hunnits med att vara i Åre och gå på lite fjällturer, vilket varit skoj. Jag har ju varit lite avog mot Åre, vilket väl har att göra med alla Stockholmare och norrmän som vallfärdar dit varje helg, men det är inte utan att det har sin charm när man väl är där. Åre har definitivt växt hos mig och jag gillar verkligen den alpkänsla man lyckats skapa.

I början på vintern så fick jag för mig att sälja min Ford F-150, vilket jag skrev om här, och därefter så drog jag igång ett nytt bilprojekt, vilket ni kan följa i Projekt No.9 – Vehiculum.

Drog även igång ett projekt att renovera upp min snöskoter då jag var lite orolig att den inte skulle hålla ihop en säsong till då den visat lite tecken på att inte fungera som den skall vid de sista turerna i våras. Det projektet kan ni följa i Projekt No.10 – Hiems.

Julen firade jag här i Östersund, det med min systers familj och med min mor. Vilket var trevligt som vanligt och efter julfirandet så tog det sedvanliga födelsedagsfirandet av min systers söner fart då de samtliga är födda mellan julhelgen och trettondagshelgen. Hur nyårsaftonen firas återkommer jag till i ett inlägg nästa år.

Något jag undvikit att skriva om ovan är ju det som hänt kring hon som är kärleken i mitt liv. För även om det hände mycket bra saker med henne under året; allt från att vi hängt supermycket, gjort utflykter och hittat på mysiga aktiviteter så har situationen som vi nu befinner oss i gjort att det är den sak som innehar förstaplatsen på min topp-3-lista av dåliga saker med 2021. Inget kul alltså! Men det kan ni läsa mer om i Crossroads-inläggen, i Breaking the Silence-inläggen och i Projekt No. 5-inläggen.

Så, där har vi året i recap. Det hände givetvis tusen andra saker också, men nu lämnar vi 2021 därhän, vänder blad och blickar framåt. Jag vill att 2022 blir allt det där som 2021 inte blev och jag ser med spänd förväntan fram emot alla spännande, roliga, knasiga och intressanta saker som förhoppningsvis kommer utgöra 2022, så Gott Nytt År på er!

Atrium's Look Back at 2021: A Year of Massive Growth, Milestones, and Next  Steps - Atrium