När jag skrev om projekten för 2021 så sa jag ju att det kunde tillkomma fler mål än de sex som presenterades där och ett av dem är det som jag nämnde i Man With a Plan-inlägget för ca en vecka sedan, nämligen det här med att skaffa en stuga. Precis som jag skrev då så är det egentligen ett relativt gammalt projekt men som jag av olika anledningar inte direkt tagit upp här tidigare här i bloggen. Jag har dock snackat en tid om det och faktum är att jag rivstartade för ett par år sedan för att försöka komma åt en tomt där jag kunde bygga en stuga men det fungerade aldrig riktigt och hela projektet rann lite ut i sanden. Även om det inte hänt så mycket så har jag dock hela tiden känt att jag vill ha en sjötomt där jag endera kan renovera upp en befintlig stuga eller helt enkelt bygga nytt, dvs bygga en ny stuga och ett nytt garage. Just garaget i fråga är verkligen en nyckelfaktor då jag verkligen vill ha något eget för att kunna förvara saker och eventuellt bygga mig själv ett litet snickeri. Sjötomt är också en nyckelfaktor tillsammans med att jag vill att det skall ligga i Hoting eller dess omedelbara omnejd. Är där jag vill tillbringa min lediga tid och även ha möjlighet att bygga en bastu vid vattnet och ha ett båthus för både häng och för att husera vattenskotern. Vill alltså inte vara mitt inne i Hoting utan föredrar dess närområden, även om jag inte heller vill vara för långt utanför. Sedan får det ju gärna redan vara en bebyggd tomt, gärna redan finnas el framdragen och även gärna finnas vatten och avlopp där. Ingen lätt önskelista att hitta vill jag lova. Kombon 1) strax utanför Hoting, 2) sjötomt, 3) bebyggd så inga problem med strandrätten, 4) ansluten till elnätet och 5) VA på plats, föranleder ju en del utmaningar. Men om åtminstone tre av dem är uppfyllda så vore det ju nice.

Så, vad är då planen? Jo, har suttit och spanat runt på Lantmäteriets fastighetskartor för att identifiera potentiella platser, eller tomter, och har i nuläget hittat 6 stycken som skulle kunna passa in i min kravställning. Av dess så har jag för tillfället satt 3 av dem som lite mer intressanta och de 3 andra lite på reserv. Har med andra ord gjort lite av en prioriteringsordning. Av de tre prioriterade så har jag redan varit och spanat in den första av fastigheterna, men mer om det i nästa inlägg.

Projekt No.1 – ??? [Tidigare Projekt #10, A, I och 1]
Projekt No.2 – Exercise [Tidigare Projekt #11 ”No Pain, No Gain”, H, III och Fit For the Future] – del 1del 2del 3del 4del 5del 6del 7, del 8
Projekt No.3 – Supellex [Tidigare Projekt #14 ”A Room With a View”, D, IV och Easy Livin’] – del 1del 2del 3
Projekt No.4 – Venatus [Tidigare Projekt #16, F, VI och Retro] – del 1del 2del 3del 4, del 5
Projekt No.5 – Amare [Tidigare Projekt #5 ”A Change of Heart”] – del 1, del 2, del 3
Projekt No.6 – Opus [Tidigare Projekt #18 ”A Leap of Faith”, G och V] – del 1del 2del 3del 4del 5del 6del 7del 8del 9del 10del 11del 12del 13del 14del 1
Projekt No.7 – ???
Projekt No.8 – Villa – del 1