Titeln, eller benämningen, som jag använder till dessa inlägg är precis så som du gissat (eller hur?) taget från den eminenta Jackie Chan filmen med samma namn. Anledningen till att jag valt att skapa en serie blogginlägg som belyser detta är för att försöka få ned på pränt vem jag är som person. Det här är inte någon existentiell personlighetskris utan mer ett ärligt försök att bena ut vad jag tycker i olika frågor, vad jag står för, mina värderingar och vad jag har för drivkrafter. Är de desamma som det jag visar utåt eller visar jag omedvetet upp en mask? Att känna sig själv och komma till insikt med vem man är och hur man agerar i olika situationer är fundamentalt för att lyckas med olika förehavanden och projekt. Därav dessa blogginlägg.

Stephen Colbert, som tog över The Late Show efter David Letterman, har en liten frågedel i sitt program som han kallar för The Colbert Questionert. Frågorna, vilket är 15 till antalet, är utformade, enligt Colbert själv, för att täcka hela spektrumet av mänsklig erfarenhet. Så, genom att svara på frågorna så skall man därefter vara till fullo känd för sin omgivning. Låter inte det spännande, så säg? Så vad väntar vi på, här är mina svar på de 15 frågorna som jag fritt översatt till svenska:

1) Vilken är den bästa smörgåsen?

SVAR: Utan någon vidare konkurrens; tunnbrödsstut med getmese.

2) Vad är det du äger som du egentligen borde kasta ut?

SVAR: Gamla kläder som jag aldrig använder men som jag tror mig skall använda i framtiden (vilket i stort aldrig händer).

3) Vilket är det läskigaste djuret?

SVAR: Ogillar insekter rent allmänt och tusenfotingar i synnerhet. Finns det någon som gillar dem?

4) Äpplen eller apelsiner?

SVAR: Som frukt äpplen men som juice så föredrar jag definitivt apelsiner.

5) Har du någonsin bett någon om deras autograf?

SVAR: Nej, inte vad jag kan minnas.

6) Vad tror du händer när vi dör?

SVAR: Jag hoppas det finns något mer efter detta. Att vi endera återföds på nytt eller att vi förflyttas till en annan värld.

7) Favoritactionfilm?

SVAR: Som jag skrev i Topp-5 filmer: Action så är det ”The Young Master” från 1980 med Jackie Chan.

8) Fönster eller gång?

SVAR: Definitivt gång. Väljer i stort sett ALLTID gång om jag har möjlighet till det. Gillar flexibiliteten det ger i att kunna kliva upp och gå hur jag vill.

9) Favoritdoft?

SVAR: Den friska morgonluften en krispig och frostig oktobermorgon är svårslagen.

10) Minsta favoritdoft?

SVAR: Nyklippt gräsmatta. Mest eftersom jag är superallergisk mot det så jag vet vilken konsekvens det medför att känna den.

11) Mest använda app på din telefon?

SVAR: Inte den mest upphetsande, men kanske inte heller den mest oväntade, av appar; Safari.

12) Katter eller hundar?

SVAR: Alla som känner mig vet att mitt svar utan tvekan är hundar, vilket inte är bara är för att jag är allergisk mot kissekatter utan för att jag bara gillar dem mer helt enkelt.

13) Du får en låt att lyssna på resten av ditt liv; vilken är det?

SVAR: Svåraste frågan hittills, men det får bli den fantastiska låten som jag listade som nummer 1 i Best of Metal-inlägget, nämligen ”Empire of the Clouds” med Iron Maiden.

14) Vilket nummer tänker jag på?

SVAR: 42?

15) Beskriv resten av ditt liv med 5 ord?

SVAR: Syfte, utveckling, kärlek, ödmjukhet, uppfyllelse.

Tidigare inlägg:
#1 DISC
#2 Personality & Psychology
#3 Chinese Zodiak
#4 Self Awarness
#5 Chiromancy
#6 16Personalities, del 1
#7 16Personalities, del 2
#8 Color Psychology
#9 The Big Five Aspect Scale, del 1
#10 The Big Five Aspect Scale, del 2
#11 The Big Five Aspect Scale, del 3
#12 The Big Five Aspect Scale, del 4
#13 The Big Five Aspect Scale, del 5
#14 Love Archetype
#15 The Colbert Questionert